Önök kérdezték

Bármilyen súlycsökkentő kezelés esetében, melynek aláveti magát, fontos, hogy tájékoztassa orvosát és táplálkozási tanácsadóját is. Fontos, hogy ezt betartsa, mivel a súlycsökkentés során az egészségi állapot is változik, orvosa pedig ennek alapján módosíthatja a gyógyszerek adagolását vagy teljesen ki is hagyhatja azokat.

A NUTRI FOOD PLAN redukciós program kezdete

Mikor kezdjem a diétát?

A súlycsökkentés szükségességén az egészségi állapota, valamint a saját közérzete és érzései alapján kellene gondolkodnia. Ebben segítségére lehet a BMI-számoló. A kóros elhízás óriási stresszt jelent a szívnek, melynek az összes zsírrétegen át kell pumpálnia a vért. Sok mozgásszervi betegséget is okoz és pszichoszociális téren is rendellenességeket idézhet elő.

Mit jelent a Body Mass Index (BMI)?

A BMI az általános kondíció és jólét egyik mutatója. A magas BMI magasabb egészségi kockázatot jelent, mégpedig kóros elhízás (metabolikus szindróma), szívbetegségek, cukorbetegség és daganatos betegségek formájában. Számolja ki a Body Mass Index-ét a számológépen: adja meg benne az aktuális testsúlyát és testmagasságát.

BMI kevesebb mint 18,5 = soványság, túl alacsony testsúly
Testmagasságához mérten túl alacsony a testsúlya. Ezzel veszélyezteti az egészségét. Önnek egészen biztosan nem kell fogynia. Azt ajánljuk, látogassa meg orvosát és kérjen tőle tanácsot, hogyan tudná a súlyát gyarapítani, hogy az megfeleljen a magasságának.

BMI 18,5 — 25 = ideális testsúly
Az Ön testsúlya ideális. Azt tanácsoljuk, igyekezzen megtartani ezt mozgás és egészséges étrend segítségével.

BMI 25 — 30 = túlsúly
Az Ön testsúlya kevéssel a norma felett van. Kicsit fogynia kellene, hogy minimálisra csökkentse az egészségi kockázatokat.

BMI több mint 30 = kóros elhízás
Ön kóros elhízástól szenved. Ez nagyban fenyegeti egészségét is, valamint a szívét és a mozgásszerveket. Bizonyosan mielőbb csökkentenie kell a testsúlyát.

Étkezés és folyadékbevitel

Szükséges megenni mind a három adagot naponta?

Igen, kulcsfontosságú a napi három adag elfogyasztása. Ezek ugyanis olyan tápanyag-értékkel bírnak, amelyre a szervezetnek az egész nap folyamán szüksége van. Ugyanolyan fontos megenni vagy meginni a teljes adagot és nem csak annak felét.

Érzek majd éhséget a diéta során?

Az éhségérzet a diéta első és második hetében jelentkezhet. Ez az érzés természetes, mivel egyszeriben sokkal kevesebb kalóriát fogyaszt naponta, és ez nagy változást jelent szervezetének. A harmadik hét elérkeztével az éhségérzet általában eltűnik és a szervezet hozzászokik az új táplálékhoz. Fontos, hogy ne szakítsa meg az étkezési tervet, mert megnövekedett kalóriabevitel esetén az éhségérzet is fokozódik, így Ön nem éri el a célját. Ezért javasoljuk, hogy bírja ki a végéig a diétába való beavatkozás nélkül.

Mozgás a fogyókúra idején

Ajánlott a NUTRI FOOD PLAN diéta során tornázni?

Az egészséges étkezés és a rendszeres testmozgás kulcsfontosságúak a fogyás szempontjából. A sport nem csak hogy nagyon egészséges, de segít elérni és megtartani a szép alakot is. A NUTRI FOOD PLAN diéta első két hete során nem kell sportolnia. A szervezetnek először lassan meg kell szoknia az új típusú étkezést, miközben Ön mozgás nélkül is fogyni fog. Azonban amint a szervezet hozzászokik (és elmúlik az éhségérzet), ajánlott elkezdeni a mozgást. Javasoljuk az úszást, kerékpározást és a gyors sétát. A sporttal függ össze az is, hogy több kalóriát égetünk el, ezért kell odafigyelni a bevitt és a felhasznált táplálék mennyiségére.

Hogyan tudom a NUTRI FOOD PLAN diéta elvégzése után tartósan megőrizni a súlyomat?

Ha az ideális testsúly elérése után ismét egészségtelenül kezd étkezni, mint a diéta előtt, nagyon valószínű, hogy újra elhízik. Annak érdekében, hogy megakadályozzuk a felesleges kilók visszatérését, a diéta befejezése után egy olyan programot állítunk fel Önnek, amely felkészíti a szervezetet a hagyományos szilárd ételekre. Természetesen a NUTRI FOOD PLAN program elvégzése után is oda kell figyelnie arra, hogy mit eszik, valamint a rendszeres testmozgás is nagyon fontos. Ellenkező esetben előbb-utóbb visszatér az eredeti testsúlya.

A NUTRI FOOD PLAN és egyes betegségek

Kóros elhízástól szenvedek, milyen veszélyekkel jár ez?

A kövérség vagy a kóros elhízás az energiatartalékok zsír formájában történő túlzott felhalmozódása különböző okok miatt. Akkor fordul elő, ha az energiabevitel nagyobb, mint annak leadása. Az ok legtöbbször a nagyobb energiabevitel, a mozgáshiány, az örökletes hatások, pszichés hatások és a gyermekkori étkezési szokások kombinációja. Az elhízást az utóbbi években legfőképpen az életmód folyásolja be. Bár a zsírok javítják az étel ízét és nagyobb teltségérzetet okoznak, de az elfogyasztott zsírok, melyeket nem éget el, elraktározódnak a szervezetben. A túlzott energiabevitel a mozgáshiánnyal és a mozgásszegény életmóddal együtt a kalóriák zsír formájában történő felhalmozódásához vezet, annak minden következményével együtt.

Az elhízás lehet:

  • android típusú, ún. férfi vagy központi típusú, a törzs és a has tájékán felhalmozódó zsírral,
  • ginoid típusú, ún. női típus, a csípőtájékon felhalmozódó zsírral.

Az elhízás hatalmas stresszt jelent a szív számára, mivel a vért az összes zsírrétegen keresztül kell pumpálnia. Emellett sok mozgásszervi betegség okozója, és pszichoszociális zavarokhoz is vezethet.

Mi mindent okozhat nálam a kóros elhízás?

Az elhízás által okozott leggyakoribb és legsúlyosabb betegségek a következők: atherosclerosis, vénás trombózis, valamint egyéb szív- és érrendszeri betegségek, epekő, ízületi betegségek és hátgerinc problémák, cukorbetegség, emlőrák és bőrfertőzések. A szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának szempontjából az android típusú elhízás veszélyesebb. Ez a típus gyakrabban áll összefüggésben az inzulinrezisztenciával is.

WordPress Image Lightbox Plugin
error: Content is protected !!

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH