Gyermekkori elhízás

A kóros elhízás a 21. század egyik leggyakoribb anyagcsere-betegsége. Az elmúlt évekbennem csak a felnőtteket, de egyre növekvő mértékben már a gyermekeket is érinti. Ez a globális probléma nem csak esztétikai, hanem mindenekelőtt egészségügyi problémákat okoz, melyek szinte minden országot érintenek, beleértve Szlovákiát (Magyarországot) is. Túlsúlyos gyermekeknél nagyobb a valószínűsége, hogy felnőttkorban is kóros elhízástól fognak szenvedni, és olyan civilizációs betegségek alakulnak ki náluk, mint a cukorbetegség, valamint a szív- és érrendszeri betegségek, illetve számos más betegség. Az ide vonatkozó statisztikai adatok riasztóak:

 • Világszerte 2015-ben az 5 éves kor alatti kórosan elhízott gyermekek száma 42 millió volt.
 • A gyermekkori elhízás az utóbbi 30 évben megduplázódott.
 • 1980 és 2012 között az elhízott 6-11 éves gyermekek aránya 7 %-ról 18 %-ra nőtt. Hasonló a helyzet a 12-19 éves serdülők esetében, ahol ez a szám 5 %-ról 21 %-ra nőtt.
 • 2012-ben minden harmadik gyermek kórosan elhízott vagy túlsúlyos volt.
 • Előreláthatólag, a kóros elhízás ilyen mértékű növekedése mellett  2025-ben 70 millió elhízott gyermek fog élni a világon.
 • A túlsúly vagy a kóros elhízás miatt évente 2,5 millió ember hal meg.

A gyermekkori elhízás legfőbb oka az egészségtelen táplálkozás, kevés testmozgás vagy a genetikai tényezők. Hormonális problémák csak ritkán okozzák azt. A túlsúly, kóros elhízás és a hozzájuk kapcsolódó betegségek gyermekkorban megelőzhetőek. A fő hangsúlyt tehát a megelőzésre kell fektetni.

Az egészséges életmód, mely magában foglalja az egészséges táplálkozást és a fizikai aktivitást, csökkenti az elhízás és a hozzá kapcsolódó betegségek előfordulásának valószínűségét. Ezt a két területet számos tényező is befolyásolja, mint amilyenek a család, az iskola és a közösségi médiumok.

A gyermekek megfelelő és egészséges fejlődése érdekében tehát már előre kell gondolkodnunk, és a túlsúly és elhízás elleni legjobb védelmet, a megelőzést választani. A NutriFood cég már évek óta sikeresen kezeli a felnőttkori elhízást, és szakemberek – táplálkozási szaktanácsadók- felügyelete mellett a NutriFood súlycsökkentő programok segítségével már több mint 8000 embernek sikerült lefogynia.

2016 óta a NutriFood a gyermekkori elhízás megelőzésével is foglalkozik, mely a helytelen étkezési szokások következtében alakul ki. Gondoljon gyermeke egészségére már most és előzze meg a túlsúly és a hozzá kapcsolódó betegségek kialakulását már a legfiatalabb korban. A gyermekek étkezésének legfőbb szempontja az étel összetétele és az egyes adagok mértéke. A gyermekek ételeinek tápanyagokban kiegyensúlyozottnak, valamint vitaminokban, ásványi anyagokban és nyomelemekben gazdagoknak kell lenniük. Másrészről nem tartalmazhatnak sok zsírt, cukrot és kalóriát. A NutriFood bemutatja a „NutriFood Child,“ elnevezésű önálló termékcsaládot, amelynek a gyermekek egészségét támogató speciális élelmiszerek egész skáláját tartalmazza. Ezen élelmiszerek összetételük révén megfelelnek a gyermeki szervezet igényeinek, ráadásul nagyon ízletesek is. Válasszon a különböző ízű szirupok, pudingok, levesek és egyéb élelmiszerek széles kínálatából, melyek tápanyagokban kiegyensúlyozottak, megfelelő mennyiségű vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, és a csökkentett zsír- és szénhidráttartalmuknak köszönhetően a gyermekkori elhízás megelőzésében is segítenek.

Magas rosttartalmú levesek

A közkedvelt NutriFood Child leves magas rosttartalommal, valamint vitamin- és ásványianyag-tartalommal bír, emellett nagyon alacsony a kalóriatartalma. A NutriFood Child levesek a legjobb megoldás, amennyiben gyermekének ízletes és egyben egészséges levest szeretne adni. Ráadásul cukorbeteg gyermekek és páciensek részére is alkalmasak.

Magas rosttartalom. Minden adag NutriFood Child leves nagy mennyiségű rostot tartalmaz, amely elősegíti a gyermekek növekedését és pozitív hatással van az általános egészségi állapotukra. A rostfogyasztás, rendszeres testmozgás és alacsony kalóriatartalmú ételek fogyasztása segítenek az elhízás megelőzésében. Az egészség megőrzése szempontjából fontos az üres kalóriák fogyasztása helyett az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozás.

Kiegyensúlyozott tápanyagtartalom. A vitaminok és ásványi anyagok az egészséges életmód szerves részét képezik. A NutriFood Child levesek vitaminokban és ásványi anyagokban gazdagok, hogy ezzel is gyermeke egészségét támogassák nem csak most, de felnőttkorban is.

Nagyon alacsony kalóriatartalom. Az üres kalóriák, vagyis a magas kalóriatartalmú, tápanyagokban szegény ételek gyermekkori elhízáshoz vezetnek. A NutriFood Child levesek nagyon alacsony kalóriatartalommal bírnak, így segítenek a gyermekkori elhízás megelőzésében.

Ízletesek. A gyorséttermi étkezés legfőbb problémája az egészséges táplálkozással szemben az ételek íze. A gyermekek gyakran nem hajlandóak az egészséges ételt elfogyasztani éppen az íze miatt. A NutriFood Child levesek íze kiváló, melynek egy gyermek sem tud ellenállni.


A következő ínycsiklandó leveskínálatból választhat:
:

Magas rosttartalmú italok

A gyermek anyagcseréjének megfelelő működéséhez nagyon fontos az elegendő folyadékbevitel. A NutriFood Child italok ezen felül rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdagok. Oldható rostot tartalmaznak, amely nagyon hasznos a gyermeki szervezet számára. A NutriFood Child Inulin ital ezen felül glukomanánt, prebiotikumokat, esszenciális vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, melyek hozzájárulnak az egészséges bélműködéshez. Az Inulin ital szabályozza a bél perisztaltikáját, felgyorsítja az anyagcserét és biztosítja az emésztőrendszer egészséges működését.


Az alábbi frissítő italok kínálatából választhat:

A finom és alacsony kalóriatartalmú NutriFood Child pudingok és sütemény-töltelékek nagy mennyiségű rostot tartalmaznak, valamint vitaminokban és ásványi anyagokban gazdagok. Elkészítésük nagyon egyszerű. Mostantól a tápérték nélküli pudingokat az egészségesebb, rostot tartalmazó NutriFood Child pudingokkal, melyek szénhidráttartalma is csökkentett.

Magas rosttartalom. Minden adag NutriFood Child puding nagy mennyiségű rostot tartalmaz, amely elősegíti a gyermekek növekedését és pozitív hatással van az általános egészségi állapotukra. A rostfogyasztás, rendszeres testmozgás és alacsony kalóriatartalmú ételek fogyasztása segítenek az elhízás megelőzésében. Az egészség megőrzése szempontjából fontos az üres kalóriák fogyasztása helyett az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozás.

Kiegyensúlyozott tápanyagtartalom. A vitaminok és ásványi anyagok az egészséges életmód szerves részét képezik. A NutriFood Child pudingok vitaminokban és ásványi anyagokban gazdagok, hogy gyermeke egészséges maradjon úgy most, mint felnőttkorban is. A kórosan elhízott gyermekeknél hiányozhatnak bizonyos fontos mikrotápanyagok, ezt az állapotot „rejtett éhségnek“ nevezzük. Ezekkel a termékekkel pótolhatjuk a szervezetből hiányzó mikortápanyagokat.

Nagyon alacsony kalóriatartalom. Az üres kalóriák, vagyis a magas kalóriatartalmú, tápanyagokban szegény ételek gyermekkori elhízáshoz vezetnek. A NutriFood pudingok nagyon alacsony kalóriatartalommal bírnak, így segítenek a gyermekkori elhízás megelőzésében.

Ízletesek. A gyorséttermi étkezés legfőbb problémája az egészséges táplálkozással szemben az ételek íze. A gyermekek gyakran nem hajlandóak az egészséges ételt elfogyasztani éppen az íze miatt. A NutriFood Child pudingok íze kiváló, melynek egy gyermek sem tud ellenállni.


Az alábbi finom pudingok közül választhat:

Smoothie aminosavakkal

A Smoothie NutriFood Child nagy mennyiségű rostot, fehérjét tartalmaz és tápértékét illetőn vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, valamint 18 féle aminosavat tartalmaz. Nem tartalmaz hozzáadott cukrot. Kedvenc gyümölcseinek hozzáadásával egyszerűen készíthet ízlésének megfelelő finomságot.


Íme a finom vanília ízű smoothie:

Alacsony szénhidráttartalmú csokiszeletek

NutriFood édes szeletek vitaminokkal, rostban, kalciumban, foszforban és más ásványi anyagokban gazdagok. Rendkívül ízletesek és alacsony cukortartalmuknál fogva kiválóan helyettesítik a magas glikémiás indexszel – magas cukortartalommal rendelkező édességeket.Az édes szeletek széles termékskálájából kiválaszthatja kedvenc ízét:

Egészséges szirupok

A NutriFood Child szirupok, a különböző vitaminoknak és ásványi anyagoknak köszönhetően, úgy vannak összeállítva, hogy megfeleljenek a gyermekek fokozott szükségleteinek életük egyes fejlődési szakaszaiban, például növekedésüknek vagy idegrendszerük fejlődésének megfelelően vagy olyan gyermekek számára, akiknek például nem ízlenek a zöldségek vagy elhízásra hajlamosak, de a betegségekkel szembeni ellenállást is elősegítik a téli időszakban.


Az alábbi egészséges szirupok közül választhat:

Magas rosttartalmú italok és élelmiszerek

A gyermekek anyagcseréjének megfelelő működéséhez is nagyon fontos az elegendő folyadékbevitel ugyanúgy, mint az ételek, melyeket gyermekeinknek készítünk. A NutriFood Child italok ezen felül rostban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdagok. Nagy mennyiségű rostot tartalmaz a FIT PASTA is, mely nagyon könnyen elkészíthető és a magas szénhidrát tartalmú tésztákat kiválóan helyettesíti. Könnyen kombinálható különböző zöldségfélékkel, így magas vitamin- és ásványianyag-tartalmának köszönhetően a gyermekek számára nagyon egészséges és hasznos. Glükomanánt és oldható rostot tartalmaz, amelyek az emberi szervezet számára nagyon hasznosak. Általánosságban ismert, hogy napi 3x glükomanán fogyasztásával hozzájárulhatunk a testsúly csökkentéséhez. A testsúly ellenőrzése hatékonyabb, ha a glükomanánt egészséges, tápláló étellel kombináljuk.

A FIT PASTA előnyei:

 • csökkenti az étel glikémiás indexét
 • teltségérzetet kelt
 • minimális kalóriatartalmú
 • nem tartalmaz zsírt, cukrot, sót, glutént, laktózt és szóját sem
 • kiváló alternatívaként szolgálnak minden hagyományos magas kalóriatartalmú körettel helyett
 • az ajánlott napi rostmennyiség 20%-át tartalmazza.

NutriFood Child Inulin ital ezen felül prebiotikumokat, esszenciális vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, melyek hozzájárulnak az egészséges bélműködéshez. Az Inulin ital szabályozza a bél perisztaltikáját, felgyorsítja az anyagcserét és biztosítja az emésztőrendszer egészséges működését.


Az italok és élelmiszerek széles választéka áll rendelkezésére:

Mit (NEM)TUDUNK a rostokról?

A rost a szénhidrátokhoz tartozik. A növények természetes összetevője és az élelmiszerek más alkotóelemeivel szemben – mint amilyenek a zsírok, fehérjék és egyszerű cukrok, nem emészthető. Minden NutriFood Child alacsony kalóriatartalmú élelmiszer nagy mennyiségű rostot tartalmaz, amely felgyorsítja az anyagcserét és segít a testsúly csökkentésében.

A rostok 2 csoportra oszthatók:

 • Oldható rostok – ez a rostforma vízben oldódik, miközben gél állagú anyagot képez. Segít a vér glükóz- és koleszterinszintjének csökkentésében. Az oldható rost megtalálható például a zabban, hüvelyesekben, almában, répában.
 • Oldhatatlan rostok – segít az emésztési problémáknál, és elsősorban a teljes kiőrlésű gabonákban, hüvelyesekben, zöldségekben található.

A kutatások a rostok számos előnyét és az egészségre gyakorolt pozitív hatását mutatják:

 • Normalizálja a bélműködést, mivel megköti a vizet.
 • Segít a belek egészségének fenntartásában. A magas rostfogyasztás csökkenti az aranyér és divertikuláris betegség kialakulásának kockázatát. Megállapították, hogy a rost a bélben fermentálódik, ami segít a bélbetegségek megelőzésében.
 • Divertikulitis – a rost (főként az oldhatatlan) 40%-al csökkentheti a gyulladásos reakció kialakulásának kockázatát.
 • Csökkenti a koleszterinszintet. Az oldható rost csökkenti az LDL koleszterin szintjét a vérben.
 • Támogatja a szív- és érrendszer egészségét. A kutatások kimutatták, hogy a magas rosttartalmú táplálkozás 40%-al csökkenti a szívbetegségek kialakulásának valószínűségét. A vérnyomást szintén csökkenti.
 • Optimalizálja a vércukorszintet. A cukorbetegeknél a rost lassítja a cukor felszívódását a vérből. Az egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik a II. típusú cukorbetegség kialakulásának csökkentésében.
 • Segít az ideális testsúly elérésében. A magas rosttartalmú élelmiszerek a telítettség érzését keltik, így a jóllakottság érzése tovább tart, amelynek eredményeképp kevesebb ételt fogyasztunk.
 • Néhány kutatás a rákellenes hatását is kimutatta.
 • Étrendünk rosttartalmának növelése 7%-al csökkenti a stroke kialakulásának valószínűségét.
 • Egészséges bőr – A rost segít eltávolítani a szervezetből az élesztőgombákat és mikroorganizmusokat, melyek bőrkiütéseket és bőrbetegségeket okozhatnak.
 • Vese- és epekövek – csökkenti előfordulásuk valószínűségét, mivel szabályozza a vércukorszintet.

magas rosttartalmú étrend tehát kedvező hatással van az egészségünkre.

Supra szirup

A kamaszkor alatt a serdülők tápanyag-igényei magasabbak, mint az élet más szakaszaiban. Az élelmiszerbevitel nem megfelelő mennyisége és összetétele komoly következményekkel járhat a növekedés során. A kiegyensúlyozott és teljes értékű étrend segít az elhízás és a különböző krónikus betegségek, például a szív- és érrendszeri betegségek, daganatos betegségek, csontritkulás és hasonlók megelőzésében.  

A tanulmányok riasztó adatokat mutatnak. Ezek alapján, a gyermekek és a serdülők nem fogyasztanak elegendő mennyiségű vitamint és ásványi anyagot. A fő probléma a folsav, A és E vitamin, vas, cink, magnézium és kalcium bevitelében mutatkozik. Emelkedett értékeket mutat a zsírok, főként a telítettek, a koleszterin, a nátrium és a cukor bevitele.

Egyes vitaminok és ásványi anyagok hiánya:

 • Kalcium – a serdülők mindössze 19 %-a fogyaszt elegendő mennyiséget.
 • Vas – a lányok 44 %-nál mutatkozik hiány.
 • E-vitamin – 40 %-nál hosszútávon alacsony a bevitel.
 • Folsav – hiánya elsősorban azoknál a gyerekeknél fordul elő, akik kihagyják a reggelit.

A Supra szirup s 13 vitaminnal és 10 féle ásványi anyaggal elősegíti az általános egészséget, támogatja a gyermek szervezetének fejlődését és növekedését, felgyorsítja az anyagcserét, mely által segít az elhízás megelőzésében is.

Vegy szirup

polifenolok a növények másodlagos metabolitjai, melyekből 8000 fajta létezik. A közelmúltban a vizsgálatok kimutatták, hogy a polifenoloknak különböző egészségre gyakorolt hatásai vannak és antioxidánsként szolgálnak, melyek főként a zöldségekben és gyümölcsökben találhatóak.

Az ilyen antioxidánsok fogyasztása csökkenti az elhízás és a civilizációs betegségek kialakulásának kockázatát.

A kutatások az alábbi, egészségre előnyös hatásokat mutatták ki:

 • zöldségekből nyert polifenolok csökkentik a szívkoszorúér megbetegedésének kockázatát.
 • A polifenolok megelőző és csökkentő hatást fejtenek ki a daganatos sejtek ellen. Megelőző hatásukat a következő daganatos betegségeknél észlelték: a gyomor, a nyombél és a máj daganata.
 • Antidiabetikus hatásúak. Különböző mechanizmusokon keresztül képesek befolyásolni a glikémiát, mint például a glükóz felszívódásának csökkentése a belekben vagy a perifériás szövetekben.
 • Védenek az idegrendszer betegségei ellen. Mivel ezek erős antioxidánsok, segíthetnek az idegrendszer különböző betegségeinek megelőzésében. Kimutatták, hogy az antioxidánsok nagyobb mértékű fogyasztása esetén 80%-al csökken az Alzheimer-kór kialakulásának valószínűsége azokkal szemben, akik kevesebb antioxidánst fogyasztanak.
 • Az öregedésre különböző elméletek vannak, amelyek közül az oxidatív stressz elmélete a leginkább elfogadott. Normál körülmények között is idővel növekszik a sejtek oxidatív degenerációja, amely azonban növényi eredetű antioxidánsokkal lassítható.

A legtöbb esetben a gyerekek nem hajlandóak a zöldségeket és az azokból készült ételeket elfogyasztani. A Vegy Szirup elegendő tápanyagot tartalmaz, valamint 7 féle zöldségből származó vitaminokkal és ásványi anyagokkal gazdagított. Ez a szirup segít az általános egészség fenntartásában, támogatja a gyermek szervezetének fejlődését és növekedését, felgyorsítja az anyagcserét, mely által segít az elhízás megelőzésében is.

Propolis szirup

Az immunrendszer kulcsfontosságú szerepet játszik az általános egészség és vitalitás megőrzésében. Az erős immunrendszer véd a különböző betegségekkel szemben. A megfelelő táplálkozás az egyik legjobb módja annak, hogy támogassuk az immunrendszert. A vitaminokban, ásványi anyagokban és nyomelemekben gazdag, kiegyensúlyozott étrend erős védelmet nyújt a betegségek ellen.

A sejtek degenerációját lassíthatják az olyan természetes gyógykészítmények, mint például a propolisz, amely elősegíti a sejtek regenerálódását és erősíti az immunitást. A propolisznak több forrása is van, amelyek közül gondosan kell kiválasztanunk a szervezetünknek leginkább megfelelőt. Az enzimaktivitást vitaminokkal és ásványi anyagokkal kell biztosítani, hogy a propolisz teljes mértékben felhasználható legyen a szervezet számára.

A propolisz pozitív hatásai:

 • Erősíti az immunrendszert
 • Baktériumölő hatással rendelkezik
 • Támogatja a csontok egészséges fejlődését
 • Segít különböző allergiák esetén
 • Csökkenti a vastagbél rákos sejtjeinek számát
 • Segít megőrizni a fogak egészségét
 • Gyorsítja a sebgyógyulást

A Propolisz szirup erősíti az immunrendszert, ezáltal támogatva az általános egészséget, a gyermekek szervezetének fejlődését és növekedését, felgyorsítja az anyagcserét, mely által segít az elhízás megelőzésében is.

Grape (szőlő) szirup

Tudományosan alátámasztott bizonyítékok vannak arra, hogy a szőlőmag kivonatnak számos egészségre jótékony hatása van. Egészségre gyakorolt hatását megerősítették krónikus vénás elégtelenség, magas koleszterinszint esetében, valamint pozitív hatását a látásra és a cukorbetegségre.

A Clinical Cancer Research kutatása kimutatta, hogy a szőlőmag kivonat képes a rákos sejtek 76 %-át elpusztítani laboratóriumi körülmények között. Az erős kivonat aktiválja az ún. JNK fehérjét, amely az apoptózist szabályozza.

A szőlőmagok szintén sok antioxidánst tartalmaznak, mint például az OCP, ami az egyik legerősebb antioxidáns. Ezek a komponensek megvédik a sejteket a károsodástól és a testet a különböző betegségektől.

A Grape szirup segít az általános egészség fenntartásában, támogatja a gyermek szervezetének fejlődését és növekedését. A szőlőmag-kivonat fogyasztása felgyorsítja a zsírok és zsírsavak anyagcseréjét, mely által segít az elhízás megelőzésében is.

Growmega szirup

A D-vitamin biztosítja a kalcium optimális szintjét a vérben, annak felszívódását a bélfalon keresztül és megakadályozza a veséken át történő kiürülését. Támogatja a csontképződést a csontsejtek stimulálásával. Lehetővé teszi a kalcium beépülését a csontokba, ezáltal tud a csontrendszer is átépülni.

Hiánya a csonttömeg elvesztéséhez, csontritkuláshoz és rendkívüli esetekben a mineralizáció zavarához vezet, melynek következményeképp csontlágyulás alakulhat ki.

Az eddigi vizsgálatok kimutatták, hogy a D-vitamin nem csak a csontritkulásra van kihatással, de más egészségi problémákra is, mint a daganatos betegségek, idegrendszeri rendellenességek, cukorbetegség, asztma, szív- és érrendszeri betegségek valamint az immunrendszer állapotára.

Hosszútávú hiánya gyermekeknél izomgörcsök vagy rachitits kialakulásához vezethet. A rachitis egy veszélyes betegség, melyet a kalcium-foszfát anyagcsere zavarai okoznak. Már gyermekkorban megnyilvánul, mégpedig a mellcsont vagy a hátgerinc enyhe deformációjával. További tünetként jelentkezhet ekcéma, gyomorbántalmak vagy a pajzsmirigy megnagyobbodása.

A Growmega szirup támogatja a csontrendszer fejlődését, segít az általános egészség fenntartásában, támogatja a gyermek szervezetének fejlődését és növekedését, felgyorsítja az anyagcserét, mely által segít az elhízás megelőzésében is.

Omega szirup

A többszörösen telítetlen zsírsavak fogyasztása elengedhetetlen az egészség megőrzése szempontjából, de fontos szerepet játszik a szív- és érrendszeri betegségek, daganatos betegségek, autoimmun betegségek megelőzésében is. Egészségügyi szempontból 2 nagyon fontos csoport létezik: az omega-3 és omega-6 zsírsavak.

Az omega-3 zsírsavakat főleg esszenciális zsírsavak alkotják, ami azt jelenti, hogy szervezetünk nem képes létrehozni őket, ezért külső forrásokból kell magunkhoz vennünk őket. Legismertebb képviselőik az eikozapentaénsav (EPA), dokosahexaénsav (DHA) és az alfa-linolénsav. Az értékes omega zsírsavak segítenek az agy bizonyos területeinek fejlődésében, a látásfejlődésben, a sejtek egészséges fejlődésében és fontos hormonok forrásai. Az omega-3 zsírsavak a szürkeállomány jelentős részét képezik és az agy energiaforrásaiként szolgálnak.

A kutatások és a statisztikák azt mutatják, hogy számos problémát, úgy mint a rossz hangulat, gyulladások, az immunrendszer elégtelensége és a szívinfarktus, az omega zsírsavak hiánya okozhatja.

Az Omega szirup támogatja az agy, az idegrendszer fejlődését, segít az általános egészség fenntartásában, támogatja a gyermek szervezetének fejlődését és növekedését, felgyorsítja az anyagcserét, mely által segít az elhízás megelőzésében is.

+ Gyermekkori elhízás

Gyermekkori elhízás

A kóros elhízás a 21. század egyik leggyakoribb anyagcsere-betegsége. Az elmúlt évekbennem csak a felnőtteket, de egyre növekvő mértékben már a gyermekeket is érinti. Ez a globális probléma nem csak esztétikai, hanem mindenekelőtt egészségügyi problémákat okoz, melyek szinte minden országot érintenek, beleértve Szlovákiát (Magyarországot) is. Túlsúlyos gyermekeknél nagyobb a valószínűsége, hogy felnőttkorban is kóros elhízástól fognak szenvedni, és olyan civilizációs betegségek alakulnak ki náluk, mint a cukorbetegség, valamint a szív- és érrendszeri betegségek, illetve számos más betegség. Az ide vonatkozó statisztikai adatok riasztóak:

 • Világszerte 2015-ben az 5 éves kor alatti kórosan elhízott gyermekek száma 42 millió volt.
 • A gyermekkori elhízás az utóbbi 30 évben megduplázódott.
 • 1980 és 2012 között az elhízott 6-11 éves gyermekek aránya 7 %-ról 18 %-ra nőtt. Hasonló a helyzet a 12-19 éves serdülők esetében, ahol ez a szám 5 %-ról 21 %-ra nőtt.
 • 2012-ben minden harmadik gyermek kórosan elhízott vagy túlsúlyos volt.
 • Előreláthatólag, a kóros elhízás ilyen mértékű növekedése mellett  2025-ben 70 millió elhízott gyermek fog élni a világon.
 • A túlsúly vagy a kóros elhízás miatt évente 2,5 millió ember hal meg.

A gyermekkori elhízás legfőbb oka az egészségtelen táplálkozás, kevés testmozgás vagy a genetikai tényezők. Hormonális problémák csak ritkán okozzák azt. A túlsúly, kóros elhízás és a hozzájuk kapcsolódó betegségek gyermekkorban megelőzhetőek. A fő hangsúlyt tehát a megelőzésre kell fektetni.

Az egészséges életmód, mely magában foglalja az egészséges táplálkozást és a fizikai aktivitást, csökkenti az elhízás és a hozzá kapcsolódó betegségek előfordulásának valószínűségét. Ezt a két területet számos tényező is befolyásolja, mint amilyenek a család, az iskola és a közösségi médiumok.

A gyermekek megfelelő és egészséges fejlődése érdekében tehát már előre kell gondolkodnunk, és a túlsúly és elhízás elleni legjobb védelmet, a megelőzést választani. A NutriFood cég már évek óta sikeresen kezeli a felnőttkori elhízást, és szakemberek – táplálkozási szaktanácsadók- felügyelete mellett a NutriFood súlycsökkentő programok segítségével már több mint 8000 embernek sikerült lefogynia.

2016 óta a NutriFood a gyermekkori elhízás megelőzésével is foglalkozik, mely a helytelen étkezési szokások következtében alakul ki. Gondoljon gyermeke egészségére már most és előzze meg a túlsúly és a hozzá kapcsolódó betegségek kialakulását már a legfiatalabb korban. A gyermekek étkezésének legfőbb szempontja az étel összetétele és az egyes adagok mértéke. A gyermekek ételeinek tápanyagokban kiegyensúlyozottnak, valamint vitaminokban, ásványi anyagokban és nyomelemekben gazdagoknak kell lenniük. Másrészről nem tartalmazhatnak sok zsírt, cukrot és kalóriát. A NutriFood bemutatja a „NutriFood Child,“ elnevezésű önálló termékcsaládot, amelynek a gyermekek egészségét támogató speciális élelmiszerek egész skáláját tartalmazza. Ezen élelmiszerek összetételük révén megfelelnek a gyermeki szervezet igényeinek, ráadásul nagyon ízletesek is. Válasszon a különböző ízű szirupok, pudingok, levesek és egyéb élelmiszerek széles kínálatából, melyek tápanyagokban kiegyensúlyozottak, megfelelő mennyiségű vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, és a csökkentett zsír- és szénhidráttartalmuknak köszönhetően a gyermekkori elhízás megelőzésében is segítenek.

+ Levesek

Magas rosttartalmú levesek

A közkedvelt NutriFood Child leves magas rosttartalommal, valamint vitamin- és ásványianyag-tartalommal bír, emellett nagyon alacsony a kalóriatartalma. A NutriFood Child levesek a legjobb megoldás, amennyiben gyermekének ízletes és egyben egészséges levest szeretne adni. Ráadásul cukorbeteg gyermekek és páciensek részére is alkalmasak.

Magas rosttartalom. Minden adag NutriFood Child leves nagy mennyiségű rostot tartalmaz, amely elősegíti a gyermekek növekedését és pozitív hatással van az általános egészségi állapotukra. A rostfogyasztás, rendszeres testmozgás és alacsony kalóriatartalmú ételek fogyasztása segítenek az elhízás megelőzésében. Az egészség megőrzése szempontjából fontos az üres kalóriák fogyasztása helyett az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozás.

Kiegyensúlyozott tápanyagtartalom. A vitaminok és ásványi anyagok az egészséges életmód szerves részét képezik. A NutriFood Child levesek vitaminokban és ásványi anyagokban gazdagok, hogy ezzel is gyermeke egészségét támogassák nem csak most, de felnőttkorban is.

Nagyon alacsony kalóriatartalom. Az üres kalóriák, vagyis a magas kalóriatartalmú, tápanyagokban szegény ételek gyermekkori elhízáshoz vezetnek. A NutriFood Child levesek nagyon alacsony kalóriatartalommal bírnak, így segítenek a gyermekkori elhízás megelőzésében.

Ízletesek. A gyorséttermi étkezés legfőbb problémája az egészséges táplálkozással szemben az ételek íze. A gyermekek gyakran nem hajlandóak az egészséges ételt elfogyasztani éppen az íze miatt. A NutriFood Child levesek íze kiváló, melynek egy gyermek sem tud ellenállni.


A következő ínycsiklandó leveskínálatból választhat:
:

+ Italok

Magas rosttartalmú italok

A gyermek anyagcseréjének megfelelő működéséhez nagyon fontos az elegendő folyadékbevitel. A NutriFood Child italok ezen felül rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdagok. Oldható rostot tartalmaznak, amely nagyon hasznos a gyermeki szervezet számára. A NutriFood Child Inulin ital ezen felül glukomanánt, prebiotikumokat, esszenciális vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, melyek hozzájárulnak az egészséges bélműködéshez. Az Inulin ital szabályozza a bél perisztaltikáját, felgyorsítja az anyagcserét és biztosítja az emésztőrendszer egészséges működését.


Az alábbi frissítő italok kínálatából választhat:

+ Pudingok

A finom és alacsony kalóriatartalmú NutriFood Child pudingok és sütemény-töltelékek nagy mennyiségű rostot tartalmaznak, valamint vitaminokban és ásványi anyagokban gazdagok. Elkészítésük nagyon egyszerű. Mostantól a tápérték nélküli pudingokat az egészségesebb, rostot tartalmazó NutriFood Child pudingokkal, melyek szénhidráttartalma is csökkentett.

Magas rosttartalom. Minden adag NutriFood Child puding nagy mennyiségű rostot tartalmaz, amely elősegíti a gyermekek növekedését és pozitív hatással van az általános egészségi állapotukra. A rostfogyasztás, rendszeres testmozgás és alacsony kalóriatartalmú ételek fogyasztása segítenek az elhízás megelőzésében. Az egészség megőrzése szempontjából fontos az üres kalóriák fogyasztása helyett az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozás.

Kiegyensúlyozott tápanyagtartalom. A vitaminok és ásványi anyagok az egészséges életmód szerves részét képezik. A NutriFood Child pudingok vitaminokban és ásványi anyagokban gazdagok, hogy gyermeke egészséges maradjon úgy most, mint felnőttkorban is. A kórosan elhízott gyermekeknél hiányozhatnak bizonyos fontos mikrotápanyagok, ezt az állapotot „rejtett éhségnek“ nevezzük. Ezekkel a termékekkel pótolhatjuk a szervezetből hiányzó mikortápanyagokat.

Nagyon alacsony kalóriatartalom. Az üres kalóriák, vagyis a magas kalóriatartalmú, tápanyagokban szegény ételek gyermekkori elhízáshoz vezetnek. A NutriFood pudingok nagyon alacsony kalóriatartalommal bírnak, így segítenek a gyermekkori elhízás megelőzésében.

Ízletesek. A gyorséttermi étkezés legfőbb problémája az egészséges táplálkozással szemben az ételek íze. A gyermekek gyakran nem hajlandóak az egészséges ételt elfogyasztani éppen az íze miatt. A NutriFood Child pudingok íze kiváló, melynek egy gyermek sem tud ellenállni.


Az alábbi finom pudingok közül választhat:

+ Smoothie

Smoothie aminosavakkal

A Smoothie NutriFood Child nagy mennyiségű rostot, fehérjét tartalmaz és tápértékét illetőn vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, valamint 18 féle aminosavat tartalmaz. Nem tartalmaz hozzáadott cukrot. Kedvenc gyümölcseinek hozzáadásával egyszerűen készíthet ízlésének megfelelő finomságot.


Íme a finom vanília ízű smoothie:

+ Szeletek

Alacsony szénhidráttartalmú csokiszeletek

NutriFood édes szeletek vitaminokkal, rostban, kalciumban, foszforban és más ásványi anyagokban gazdagok. Rendkívül ízletesek és alacsony cukortartalmuknál fogva kiválóan helyettesítik a magas glikémiás indexszel – magas cukortartalommal rendelkező édességeket.Az édes szeletek széles termékskálájából kiválaszthatja kedvenc ízét:

+ Szirupok

Egészséges szirupok

A NutriFood Child szirupok, a különböző vitaminoknak és ásványi anyagoknak köszönhetően, úgy vannak összeállítva, hogy megfeleljenek a gyermekek fokozott szükségleteinek életük egyes fejlődési szakaszaiban, például növekedésüknek vagy idegrendszerük fejlődésének megfelelően vagy olyan gyermekek számára, akiknek például nem ízlenek a zöldségek vagy elhízásra hajlamosak, de a betegségekkel szembeni ellenállást is elősegítik a téli időszakban.


Az alábbi egészséges szirupok közül választhat:

+ Kiegészítők

Magas rosttartalmú italok és élelmiszerek

A gyermekek anyagcseréjének megfelelő működéséhez is nagyon fontos az elegendő folyadékbevitel ugyanúgy, mint az ételek, melyeket gyermekeinknek készítünk. A NutriFood Child italok ezen felül rostban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdagok. Nagy mennyiségű rostot tartalmaz a FIT PASTA is, mely nagyon könnyen elkészíthető és a magas szénhidrát tartalmú tésztákat kiválóan helyettesíti. Könnyen kombinálható különböző zöldségfélékkel, így magas vitamin- és ásványianyag-tartalmának köszönhetően a gyermekek számára nagyon egészséges és hasznos. Glükomanánt és oldható rostot tartalmaz, amelyek az emberi szervezet számára nagyon hasznosak. Általánosságban ismert, hogy napi 3x glükomanán fogyasztásával hozzájárulhatunk a testsúly csökkentéséhez. A testsúly ellenőrzése hatékonyabb, ha a glükomanánt egészséges, tápláló étellel kombináljuk.

A FIT PASTA előnyei:

 • csökkenti az étel glikémiás indexét
 • teltségérzetet kelt
 • minimális kalóriatartalmú
 • nem tartalmaz zsírt, cukrot, sót, glutént, laktózt és szóját sem
 • kiváló alternatívaként szolgálnak minden hagyományos magas kalóriatartalmú körettel helyett
 • az ajánlott napi rostmennyiség 20%-át tartalmazza.

NutriFood Child Inulin ital ezen felül prebiotikumokat, esszenciális vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, melyek hozzájárulnak az egészséges bélműködéshez. Az Inulin ital szabályozza a bél perisztaltikáját, felgyorsítja az anyagcserét és biztosítja az emésztőrendszer egészséges működését.


Az italok és élelmiszerek széles választéka áll rendelkezésére:

+ Kutatás

Mit (NEM)TUDUNK a rostokról?

A rost a szénhidrátokhoz tartozik. A növények természetes összetevője és az élelmiszerek más alkotóelemeivel szemben – mint amilyenek a zsírok, fehérjék és egyszerű cukrok, nem emészthető. Minden NutriFood Child alacsony kalóriatartalmú élelmiszer nagy mennyiségű rostot tartalmaz, amely felgyorsítja az anyagcserét és segít a testsúly csökkentésében.

A rostok 2 csoportra oszthatók:

 • Oldható rostok – ez a rostforma vízben oldódik, miközben gél állagú anyagot képez. Segít a vér glükóz- és koleszterinszintjének csökkentésében. Az oldható rost megtalálható például a zabban, hüvelyesekben, almában, répában.
 • Oldhatatlan rostok – segít az emésztési problémáknál, és elsősorban a teljes kiőrlésű gabonákban, hüvelyesekben, zöldségekben található.

A kutatások a rostok számos előnyét és az egészségre gyakorolt pozitív hatását mutatják:

 • Normalizálja a bélműködést, mivel megköti a vizet.
 • Segít a belek egészségének fenntartásában. A magas rostfogyasztás csökkenti az aranyér és divertikuláris betegség kialakulásának kockázatát. Megállapították, hogy a rost a bélben fermentálódik, ami segít a bélbetegségek megelőzésében.
 • Divertikulitis – a rost (főként az oldhatatlan) 40%-al csökkentheti a gyulladásos reakció kialakulásának kockázatát.
 • Csökkenti a koleszterinszintet. Az oldható rost csökkenti az LDL koleszterin szintjét a vérben.
 • Támogatja a szív- és érrendszer egészségét. A kutatások kimutatták, hogy a magas rosttartalmú táplálkozás 40%-al csökkenti a szívbetegségek kialakulásának valószínűségét. A vérnyomást szintén csökkenti.
 • Optimalizálja a vércukorszintet. A cukorbetegeknél a rost lassítja a cukor felszívódását a vérből. Az egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik a II. típusú cukorbetegség kialakulásának csökkentésében.
 • Segít az ideális testsúly elérésében. A magas rosttartalmú élelmiszerek a telítettség érzését keltik, így a jóllakottság érzése tovább tart, amelynek eredményeképp kevesebb ételt fogyasztunk.
 • Néhány kutatás a rákellenes hatását is kimutatta.
 • Étrendünk rosttartalmának növelése 7%-al csökkenti a stroke kialakulásának valószínűségét.
 • Egészséges bőr – A rost segít eltávolítani a szervezetből az élesztőgombákat és mikroorganizmusokat, melyek bőrkiütéseket és bőrbetegségeket okozhatnak.
 • Vese- és epekövek – csökkenti előfordulásuk valószínűségét, mivel szabályozza a vércukorszintet.

magas rosttartalmú étrend tehát kedvező hatással van az egészségünkre.

Supra szirup

A kamaszkor alatt a serdülők tápanyag-igényei magasabbak, mint az élet más szakaszaiban. Az élelmiszerbevitel nem megfelelő mennyisége és összetétele komoly következményekkel járhat a növekedés során. A kiegyensúlyozott és teljes értékű étrend segít az elhízás és a különböző krónikus betegségek, például a szív- és érrendszeri betegségek, daganatos betegségek, csontritkulás és hasonlók megelőzésében.  

A tanulmányok riasztó adatokat mutatnak. Ezek alapján, a gyermekek és a serdülők nem fogyasztanak elegendő mennyiségű vitamint és ásványi anyagot. A fő probléma a folsav, A és E vitamin, vas, cink, magnézium és kalcium bevitelében mutatkozik. Emelkedett értékeket mutat a zsírok, főként a telítettek, a koleszterin, a nátrium és a cukor bevitele.

Egyes vitaminok és ásványi anyagok hiánya:

 • Kalcium – a serdülők mindössze 19 %-a fogyaszt elegendő mennyiséget.
 • Vas – a lányok 44 %-nál mutatkozik hiány.
 • E-vitamin – 40 %-nál hosszútávon alacsony a bevitel.
 • Folsav – hiánya elsősorban azoknál a gyerekeknél fordul elő, akik kihagyják a reggelit.

A Supra szirup s 13 vitaminnal és 10 féle ásványi anyaggal elősegíti az általános egészséget, támogatja a gyermek szervezetének fejlődését és növekedését, felgyorsítja az anyagcserét, mely által segít az elhízás megelőzésében is.

Vegy szirup

polifenolok a növények másodlagos metabolitjai, melyekből 8000 fajta létezik. A közelmúltban a vizsgálatok kimutatták, hogy a polifenoloknak különböző egészségre gyakorolt hatásai vannak és antioxidánsként szolgálnak, melyek főként a zöldségekben és gyümölcsökben találhatóak.

Az ilyen antioxidánsok fogyasztása csökkenti az elhízás és a civilizációs betegségek kialakulásának kockázatát.

A kutatások az alábbi, egészségre előnyös hatásokat mutatták ki:

 • zöldségekből nyert polifenolok csökkentik a szívkoszorúér megbetegedésének kockázatát.
 • A polifenolok megelőző és csökkentő hatást fejtenek ki a daganatos sejtek ellen. Megelőző hatásukat a következő daganatos betegségeknél észlelték: a gyomor, a nyombél és a máj daganata.
 • Antidiabetikus hatásúak. Különböző mechanizmusokon keresztül képesek befolyásolni a glikémiát, mint például a glükóz felszívódásának csökkentése a belekben vagy a perifériás szövetekben.
 • Védenek az idegrendszer betegségei ellen. Mivel ezek erős antioxidánsok, segíthetnek az idegrendszer különböző betegségeinek megelőzésében. Kimutatták, hogy az antioxidánsok nagyobb mértékű fogyasztása esetén 80%-al csökken az Alzheimer-kór kialakulásának valószínűsége azokkal szemben, akik kevesebb antioxidánst fogyasztanak.
 • Az öregedésre különböző elméletek vannak, amelyek közül az oxidatív stressz elmélete a leginkább elfogadott. Normál körülmények között is idővel növekszik a sejtek oxidatív degenerációja, amely azonban növényi eredetű antioxidánsokkal lassítható.

A legtöbb esetben a gyerekek nem hajlandóak a zöldségeket és az azokból készült ételeket elfogyasztani. A Vegy Szirup elegendő tápanyagot tartalmaz, valamint 7 féle zöldségből származó vitaminokkal és ásványi anyagokkal gazdagított. Ez a szirup segít az általános egészség fenntartásában, támogatja a gyermek szervezetének fejlődését és növekedését, felgyorsítja az anyagcserét, mely által segít az elhízás megelőzésében is.

Propolis szirup

Az immunrendszer kulcsfontosságú szerepet játszik az általános egészség és vitalitás megőrzésében. Az erős immunrendszer véd a különböző betegségekkel szemben. A megfelelő táplálkozás az egyik legjobb módja annak, hogy támogassuk az immunrendszert. A vitaminokban, ásványi anyagokban és nyomelemekben gazdag, kiegyensúlyozott étrend erős védelmet nyújt a betegségek ellen.

A sejtek degenerációját lassíthatják az olyan természetes gyógykészítmények, mint például a propolisz, amely elősegíti a sejtek regenerálódását és erősíti az immunitást. A propolisznak több forrása is van, amelyek közül gondosan kell kiválasztanunk a szervezetünknek leginkább megfelelőt. Az enzimaktivitást vitaminokkal és ásványi anyagokkal kell biztosítani, hogy a propolisz teljes mértékben felhasználható legyen a szervezet számára.

A propolisz pozitív hatásai:

 • Erősíti az immunrendszert
 • Baktériumölő hatással rendelkezik
 • Támogatja a csontok egészséges fejlődését
 • Segít különböző allergiák esetén
 • Csökkenti a vastagbél rákos sejtjeinek számát
 • Segít megőrizni a fogak egészségét
 • Gyorsítja a sebgyógyulást

A Propolisz szirup erősíti az immunrendszert, ezáltal támogatva az általános egészséget, a gyermekek szervezetének fejlődését és növekedését, felgyorsítja az anyagcserét, mely által segít az elhízás megelőzésében is.

Grape (szőlő) szirup

Tudományosan alátámasztott bizonyítékok vannak arra, hogy a szőlőmag kivonatnak számos egészségre jótékony hatása van. Egészségre gyakorolt hatását megerősítették krónikus vénás elégtelenség, magas koleszterinszint esetében, valamint pozitív hatását a látásra és a cukorbetegségre.

A Clinical Cancer Research kutatása kimutatta, hogy a szőlőmag kivonat képes a rákos sejtek 76 %-át elpusztítani laboratóriumi körülmények között. Az erős kivonat aktiválja az ún. JNK fehérjét, amely az apoptózist szabályozza.

A szőlőmagok szintén sok antioxidánst tartalmaznak, mint például az OCP, ami az egyik legerősebb antioxidáns. Ezek a komponensek megvédik a sejteket a károsodástól és a testet a különböző betegségektől.

A Grape szirup segít az általános egészség fenntartásában, támogatja a gyermek szervezetének fejlődését és növekedését. A szőlőmag-kivonat fogyasztása felgyorsítja a zsírok és zsírsavak anyagcseréjét, mely által segít az elhízás megelőzésében is.

Growmega szirup

A D-vitamin biztosítja a kalcium optimális szintjét a vérben, annak felszívódását a bélfalon keresztül és megakadályozza a veséken át történő kiürülését. Támogatja a csontképződést a csontsejtek stimulálásával. Lehetővé teszi a kalcium beépülését a csontokba, ezáltal tud a csontrendszer is átépülni.

Hiánya a csonttömeg elvesztéséhez, csontritkuláshoz és rendkívüli esetekben a mineralizáció zavarához vezet, melynek következményeképp csontlágyulás alakulhat ki.

Az eddigi vizsgálatok kimutatták, hogy a D-vitamin nem csak a csontritkulásra van kihatással, de más egészségi problémákra is, mint a daganatos betegségek, idegrendszeri rendellenességek, cukorbetegség, asztma, szív- és érrendszeri betegségek valamint az immunrendszer állapotára.

Hosszútávú hiánya gyermekeknél izomgörcsök vagy rachitits kialakulásához vezethet. A rachitis egy veszélyes betegség, melyet a kalcium-foszfát anyagcsere zavarai okoznak. Már gyermekkorban megnyilvánul, mégpedig a mellcsont vagy a hátgerinc enyhe deformációjával. További tünetként jelentkezhet ekcéma, gyomorbántalmak vagy a pajzsmirigy megnagyobbodása.

A Growmega szirup támogatja a csontrendszer fejlődését, segít az általános egészség fenntartásában, támogatja a gyermek szervezetének fejlődését és növekedését, felgyorsítja az anyagcserét, mely által segít az elhízás megelőzésében is.

Omega szirup

A többszörösen telítetlen zsírsavak fogyasztása elengedhetetlen az egészség megőrzése szempontjából, de fontos szerepet játszik a szív- és érrendszeri betegségek, daganatos betegségek, autoimmun betegségek megelőzésében is. Egészségügyi szempontból 2 nagyon fontos csoport létezik: az omega-3 és omega-6 zsírsavak.

Az omega-3 zsírsavakat főleg esszenciális zsírsavak alkotják, ami azt jelenti, hogy szervezetünk nem képes létrehozni őket, ezért külső forrásokból kell magunkhoz vennünk őket. Legismertebb képviselőik az eikozapentaénsav (EPA), dokosahexaénsav (DHA) és az alfa-linolénsav. Az értékes omega zsírsavak segítenek az agy bizonyos területeinek fejlődésében, a látásfejlődésben, a sejtek egészséges fejlődésében és fontos hormonok forrásai. Az omega-3 zsírsavak a szürkeállomány jelentős részét képezik és az agy energiaforrásaiként szolgálnak.

A kutatások és a statisztikák azt mutatják, hogy számos problémát, úgy mint a rossz hangulat, gyulladások, az immunrendszer elégtelensége és a szívinfarktus, az omega zsírsavak hiánya okozhatja.

Az Omega szirup támogatja az agy, az idegrendszer fejlődését, segít az általános egészség fenntartásában, támogatja a gyermek szervezetének fejlődését és növekedését, felgyorsítja az anyagcserét, mely által segít az elhízás megelőzésében is.

WordPress Image Lightbox Plugin
error: Content is protected !!

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH