A NutriFood és egyes betegségek

Kóros elhízástól szenvedek, milyen veszélyekkel jár ez?

A kövérség vagy a kóros elhízás az energiatartalékok zsír formájában történő túlzott felhalmozódása különböző okok miatt. Akkor fordul elő, ha az energiabevitel nagyobb, mint annak leadása. Az ok legtöbbször a nagyobb energiabevitel, a mozgáshiány, örökletes és pszichés hatások, gyermekkori étkezési szokások kombinációja. Az elhízást az utóbbi években legfőképpen az életmód folyásolja be. Bár a zsírok javítják az étel ízét és nagyobb teltségérzetet okoznak, de az elfogyasztott zsírok, melyeket nem éget el, elraktározódnak a szervezetben. A túlzott energiabevitel a mozgáshiánnyal és mozgásszegény életmóddal együtt a kalóriák zsír formájában történő felhalmozódásához vezet, annak minden következményével együtt.

Az elhízás lehet:

  • android típusú, ún. férfi vagy központi típusú, a törzs és a has tájékán felhalmozódó zsírral,
  • ginoid típusú, ún. női típus, a csípőtájékon felhalmozódó zsírral.

Az elhízás hatalmas stresszt jelent a szív számára, mivel a vért az összes zsírrétegen keresztül kell pumpálnia. Emellett sok mozgásszervi betegség okozója, és pszichoszociális zavarokhoz is vezethet.

Mi mindent okozhat nálam a kóros elhízás?

Az elhízás által okozott leggyakoribb és legsúlyosabb betegségek a következők: atherosclerosis, vénás trombózis, valamint egyéb szív- és érrendszeri betegségek, epekő, ízületi betegségek és hátgerinc problémák, cukorbetegség, emlőrák és bőrfertőzések. A szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának szempontjából az android típusú elhízás veszélyesebb. Ez a típus gyakrabban áll összefüggésben az inzulinrezisztenciával is.

A múltban depresszióval kezeltek. Alkalmazhatom a NutriFood termékeket?

A NutriFood diéta abban az időben sem jelent gondot, amikor Önt depresszióval kezelik. Ha a depresszió enyhébb formáitól szenved, egyáltalán semmilyen aggodalomra nincs oka. Az a fontos, hogy kezelőorvosa és családja támogassa Önt. Attól függően, milyen gyógyszereket szed a depresszióra, felállítjuk a leghatékonyabb programot a gyors és egészséges fogyás érdekében.

Ha pajzsmirigy-problémám van, megfelelő ez a diéta?

Kezelőorvosa támogatásával gond nélkül alkalmazhatja a NutriFood termékeket. A diéta megkezdése előtt csakúgy, mint annak során, javasoljuk a preventív jellegű hormonszint-ellenőrzést.

Bekapcsolódhat egy cukorbeteg is a NutriFood diétába?

Az I-es típusú diabétesz esetében (a páciensek inzulint használnak) ez a diéta nem megengedett. A termékeket minőséges táplálékkiegészítőként alkalmazhatják naponta egyszer. A II. típusú cukorbetegség esetében bizonyított, hogy ha a páciens a diéta napi 3 adagját 6 adagra osztja fel, ellenőrzött kalóriabevitel valósul meg és javul az egészségi állapot. Ennek ellenére javasoljuk, hogy konzultáljon kezelőorvosával.

Alkalmas a NutriFood diéta olyan emberek számára is, akiknek magas a koleszterinszintjük?

Igen, minden ember, akinek magas a koleszterinszintje, fogyaszthatja a NutriFood termékeit. A tesztek kimutatták, hogy a NutriFood termékek fogyasztása 25 – 40 %-kal csökkenti a vércukorszintet és a zsír mennyiségét a vérben. Ezen felül a testsúly csökkenése is nagy jelentőséggel bír ennek a betegségnek a kezelésében. A NutriFood diéta befejezése után is fontos folytatni az egészséges étkezést és a megfelelő folyadékbevitelt. A zöldség, fehér hús, rizs, kevés gyümölcs és más alacsony kalóriatartalmú élelmiszerek az elegendő mennyiségű folyadékkal együtt segítenek megőrizni nemcsak az elért testsúlyt, de a jobb koleszterinszint-eredményeket is.  Még ha javult is az egészségi állapota, ne felejtse el továbbra is szedni a koleszterin elleni gyógyszereit.

Alkalmazhatják a NutriFood termékeket a magas vérnyomástól (hipertenzia) szenvedő betegek is?

Ha Önnek magas a vérnyomása, az egészségi állapotára való tekintettel állítjuk fel az Ön számára ideális súlycsökkentő programot. A NutriFood termékek nagyon kevés sót tartalmaznak és természetes úton víztelenítik a szervezetet. A testsúly csökkenése és a szervezet víztelenítése automatikusan a vérnyomás csökkenését idézik elő. Ezt támasztják alá azon páciensek is, akiknél NutirFood programok becsületes betartása után olyan mértékben csökkent a vérnyomás, hogy abbahagyhatták a gyógyszerek szedését.

Milyen eredményt érhetek el a NutriFood diéta segítségével, ha osteoarthritisben szenvedek?

Az osteoarthritis egy degeneratív betegség, mely a testsúlyt hordozó ízületeket sújtja. Kezelésének nagyon fontos része a testsúly csökkentése. Az alacsonyabb testsúly csökkenti az ízületek megterhelését, melynek következtében a páciensnek kevesebb gyulladásgátló gyógyszerre van szüksége, hogy enyhítsék a betegség tüneteit.

Szívproblémáim vannak – ártalmas lehet a NutriFood diéta?

Amennyiben szívpanaszai vannak és a megfelelő gyógyszereket szedi, azt javasoljuk, hogy a PLUS programmal kezdjen, ami három adag NutriFood terméket és egy fehérjedús ételt jelent naponta, vagy alkalmazhatja a WORKING programot is, három adag NutriFood termékkel és két fehérjedús étellel naponta. Ezáltal nem terheli feleslegesen az egészségét. Idővel kisebb kalóriatartalmú fogyókúrás programot is össze tudunk állítani Önnek, de ez az éppen aktuális egészségi állapottól függ. A diéta megkezdése előtt kardiológiai konzultáció szükséges.

Ha epilepsziás roham ellen szedek gyógyszereket, megfelelő ez a diéta?

Általánosságban szólva a NutriFood diéta az epilepsziás rohamokkal küszködő emberek számára is alkalmas. Mielőtt azonban elkezdené a NutriFood programot, fel kell keresnie kezelőorvosát és orvosi szakvéleményt kérnie. Ha orvosi szempontból minden rendben van, el lehet kezdeni a diétát, a napi 800 – 1200 kcal ajánlott tartományban, az életkortól, BMI-től és az Ön egészségi állapotától függően.

Szívinfarktusom volt. Elkezdhetem ennek ellenére is a túlsúly elleni kezelést?

Ha csak rövid idő telt el a szívroham óta, semmiképpen ne kezdjen bele a NutriFood diétába. A kezelést csak három hónappal az eset után szabad elkezdeni. Azt is csak abban az esetben, ha megfelelő fizikai kondícióban van és nem szed bizonyos típusú gyógyszereket. A további eljárásról tájékozódjon tanácsadójánál, aki segít Önnek felállítani az ideális és biztonságos programot, melynek segítségével megszabadulhat felesleges súlyától.

Rákbeteg voltam. Alkalmas számomra a NutriFood diéta?

Amennyiben leküzdötte a rákot és befejeződött a kezelés, nem lehet gond a súlycsökkentés kivitelezésével. A diéta megkezdése előtt mindenképp keresse fel kezelőorvosát és kérjen tanácsot tőle. Ha ő megerősíti, hogy a fogyás nem káros az Ön számára, boldogan elkezdheti. Felhívjuk azonban a figyelmét, hogy amennyiben továbbra is szed egyes rákellenes gyógyszereket, ezek olyan anyagokat tartalmazhatnak, melyek lassítják a fogyás folyamatát.

Lehetek a NutriFood diétán, ha olyan cukorbetegségben szenvedek, melyet csak étrendmódosítás segítségével kezelnek?

Igen, a NutriFood étrendje cukorbetegek számára is alkalmas. Először azonban orvosi jóváhagyást kell kérni a számunkra. A orvos felügyelete nélküli „csak úgy“ fogyás veszélyes lehet egy cukorbeteg számára.

Folytathatom a diétát akkor is, ha megbetegszem?

A NutriFood termékek az összes tápanyagot tartalmazzák, melyre szervezetének szüksége van. Ha Ön megbetegszik, szervezete valószínűleg nagyobb energiabevitelt fog igényelni, hogy mielőbb megszabadulhasson a betegségtől. Betegsége jellegétől és intenzitásától függően vagy átmenetileg megszakíthatja a diétát, vagy folytathatja azt. Ha úgy dönt, hogy folytatja, figyeljen oda a megfázás elleni gyógyszerekre, melyek általában túl sok cukrot tartalmaznak.

Célszerű folytatni a diétát akkor is, ha vért vettek tőlem?

Ha vérvételre kell mennie, egy héttel előtte és az azt követő hétre ajánlatos egy magasabb kalóriatratalmú NutriFood programra átállnia.

WordPress Image Lightbox Plugin
error: Content is protected !!

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH