Orvosi ajánlások

JZEM3929

MUDr. Katarína Černá, MHA, MPH, MBA

diabetológus szakorvos, NUTRI FOOD PLAN orvosszakértő felelőse, Szlovákia

A diabetes mellitus, vagy népies nevén „cukorbetegség“ egy hormonális eredetű betegség, amelynek legfőbb tünete a hiperglikémia, azaz emelkedett vércukorszint és a szénhidrát anyagcsere zavara a szervezetben. Többféle cukorbetegség létezik. A II. típusú cukorbetegség azonban jellemző az idősebbekre és a túlsúlyos páciensekre. A cukorbetegség és az elhízás közötti kapcsolat egyre szorosabbá válik, így ezzel az összefüggéssel a betegség diagnosztizálása során is sokkal gyakrabban találkozom, mint azelőtt. Az egyik tanácsom, amelyet a pácienseimnek adok, a súlycsökkentés, ami tehát az egészségügyi problémájuk egyik lehetséges megoldása is. Ez azonban nem könnyű, különösen akkor, ha az étkezési szokásaik és lehetőségeik már eléggé korlátozottak. A testsúly csökkentésének bevált módja a kiegyensúlyozott tápanyagtartalmú NUTRI FOOD PLAN redukciós programok valamelyike, melyek a teljes napi étrendet helyettesíthetik. Személyesen is kipróbáltam az étkezési programokat, és mivel a fogyás orvosok vagy szakképzett táplálkozási tanácsadók felügyelete mellett történik, a pácienseimnek is ajánlom. A testsúly csökkentésének ez a módja tehát biztonságosabb, mint bármilyen más fogyókúrás módszer vagy a különböző otthoni, de a tápérték szempontjából kiegyensúlyozatlan diéták és étkezési formák.

1303ad96-c555-46f2-9d9d-02d0c4a90837

MUDr. Sofia Malchárková, MBA

radiológus szakorvos

Szlovákiában a civilizációs betegségek száma minden évben nő és az ellenük folytatott harc korántsem egyszerű. Sokéves tapasztalatom alapján azonban megerősíthetem, hogy számos egészségi probléma és komplikáció sikeresen megelőzhető nem csak életmódváltással, hanem az étkezési szokások módosításával is. Sok emberből viszont hiányzik az erős akarat és természetesen a mai rohanó világ sem engedi, hogy a táplálkozási tanácsadók tanácsait és mintáit követve táplálkozzunk. Éppen ezért a túlsúly és elhízás kérdése egyre gyakoribb témává válik, és nem csak Szlovákiában. A NUTRI FOOD PLAN terápiás és redukciós programjaiban nagyra értékelem, hogy a „working“ programnak köszönhetően gondoltak azokra az emberekre is, akinek a folyamatos időhiány és a munkájukból adódó leterheltség miatt nincs lehetőségük a rendszeres étkezések betartására. Ennek a programnak köszönhetően viszont bebiztosíthatják a napi szükséges vitamin, ásványi anyag és egyéb fontos elemek bevitelét, ezáltal támogatva a saját egészséges életmódjukat.

Ivan-busta 5

Ing. Ivan Mach, CSc.

Csehországi Táplálkozási Tanácsadók Szövetségének alapítója és elnöke, igazságügyi szakértő a táplálkozás területén

Ugyanúgy a szlovák, mint a cseh piacon is nagy népszerűségnek örvendenek az ún. diéták vagy különleges táplálkozás. Az emberek rengetegszer kockáztatják egészségüket, mivel nem is tudják hogyan működik az adott diéta, vagy egyáltalán alkalmasak-e a használatára. Ezek a diéták egyértelműen tanúsítvánnyal rendelkező táplálkozási szakértő kezébe valók, aki teljességében veszi figyelembe a kliens egészségügyi állapotát. A táplálkozási szakértő a kliens egyéni igényei, egészségügyi állapota és teljeskörű diagnosztikája /testösszetétel analízis/ alapján összeállítja a funkcionális táplálkozási tervet, fogyás esetén a redukciós programot, amelybe besorolja a megfelelő (alacsony energiatartalmú) élelmiszereket. Ha bármely diéta használata mellett dönt, győződjön meg róla, hogy tartalmazza-e az összes mikrotápanyagot – tehát a testnek szükséges anyagokat mint: vitaminokat, ásványi anyagokat, esszenciális zsírsavakat és nyomelemeket a megfelelő mennyiségben! Csupán így lehet fogyása, vagy bármely kívánt változtatása biztonságos és egészségügyi szempontból előnyös.

Cibikova

MUDr. Martina Cibíková

belgyógyász szakorvos

Belgyógyászati kivizsgálással és így velem is, mint belgyógyásszal, a betegségek többségénél találkoznak az emberek, mivel a belgyógyászati kivizsgálást preventív vizsgálatként és műtétek előtt is elvégezzük. Az utóbbi esetben már csak akkor találkozom a pácienseimmel, ha valamilyen okból műtétre szorulnak. Bizonyos estekben azonban az adott műtét elkerülhető lett volna, és ez elsősorban olyan egészségügyi problémákra vonatkozik, amelyek az elhízás által okozott civilizációs betegségek következményeként merültek fel. Az emberek gyakran áldozatul esnek a rossz étkezési szokásoknak, így ellenőrizhetetlenül szaladnak fel a kilók, amikor már a néhány felesleges kilótól való megszabadulás nagyon bonyolult. A súlycsökkentés igazolt és valóban hatékony módszerének azt a módszert tekintem, melynek során a fogyást szakképzett specialista felügyeli, természetesen kiegyensúlyozott tápanyagtartalmú, teljes étrendhelyettesítére szánt programokkal kombinálva. És ha ehhez még hozzávesszük a táplálkozási tanácsadók hálózatát Szlovákia-szerte, akkor ennek a követelménynek kizárólag a NUTRI FOOD PLAN terápiás és redukciós programjai felelnek meg, melyeket teljes mértékben tudok ajánlani.

lubica-ticha

MUDr. Ľubica Tichá, PhD

gyermek-endokrinológus

A túlsúly és az elhízás már régóta nem csak esztétikai probléma. Komoly fogyatékosságot jelentenek, amely erősen tükröződik az ember egészségének minőségében. A másodlagos elhízás kialakulásában olyan betegségek is szerepet játszanak, mint például a belső elválasztású mirigyek rendellenességei. Az endokrin megbetegedések és az elhízás összefüggése tehát több mint jelentős. Egyes esetekben nem is közvetlenül elhízásról vagy túlsúlyról van szó, hanem általános anyagcsere-zavarokról, emésztési problémákról vagy megemelkedett koleszterinszintről, továbbá különböző allergiákról, intoleranciákról és más betegségekről, amelyek az étkezési szokások megváltoztatását követelik meg. A legfrissebb statisztikák szerint Szlovákia azon országok közé tartozik, ahol az elhízás a legnagyobb arányban fordul elő. Ez sokszor már a korai gyermekkorban kezdődik, méghozzá a helytelen étkezési szokások következtében, melyeket a gyermekek a szülőktől tanulják el. Személy szerint gyermekkorú páciensekkel találkozom, miközben azonban a náluk előforduló endokrin megbetegedés pozitív családi anamnézissel jár. A NUTRI FOOD PLAN programjaiban különösen az egyéni hozzáállást értékelem minden egyes páciens esetében, továbbá azt, hogy a súlycsökkentés szakképzett tanácsadók felügyelete alatt történik és hogy egyedüliként Szlovákiában ők foglalkoznak a gyermekkori elhízás megelőzésével és kezelésével.

fullsizerender

MUDr. Dagmar Randova

radiológus szakorvos

A radiológiai osztály orvosaként napirenden találkozom különféle diagnózisokkal rendelkező páciensekkel és szinte teljes bizonyossággal állíthatom, hogy több civilizációs betegség mögött, amelyekben az én pácienseim is szenvednek, épp a túlsúly vagy az elhízás lapul. Nem sok módszer létezik arra, hogy ezeket a betegségeket sikeresen leküzdjük. A szlovák piacon ugyan sok diétás módszer, táplálék kiegészítő vagy egyéb készítmény létezik, amelyek gyors fogyást ígérnek, azonban olyan táplálkozási program, amely engedélyezett és a teljes napi étkezés helyettesítéseként alkalmazható, csak nagyon kevés található. Személy szerint nagyon jó a tapasztalatom a NUTRI FOOD PLAN terápiás programjaival, melynek termékei alkalmasak a teljes napi étkezés helyettesítésére, miközben biztosítják a szükséges makro- és mikro-tápanyagok rendszeres és ellenőrzött bevitelét, tartalmazzák a napi szükséges vitamin-, ásványi anyag-, nyomelem- és aminosav-szükségletet, minden szükséges vitamin és ásványi anyag megőrzésével. A súlycsökkentés évek során bevált módszeréről van szó, mindemellett Szlovákiában egyedüliként a NUTRI FOOD PLAN programok kínálnak rendszeres szakfelügyeletet a gyors és egészséges testsúlycsökkentés közben. Pontosan a szakember hozzáértő felügyeletét tartom nagyon fontosnak a redukciós diéták során.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

MUDr. Mária Karovičová

plasztikai sebész

Minden felesleges kilogramm elvesztése egészséges változást jelent a szervezet számára. Mint plasztikai sebész, a praxisom során gyakran találkozom olyan esetekkel, amikor a páciens zsírszövete ellenáll a diétának és az intenzív testmozgásnak is, ilyen a külső és belső comb területe, a térd belső felülete, az alhas, a kar, az áll és más testrészek. Az ilyen esetekben a sebészeti beavatkozás elkerülhetetlen. Az invazív zsírleszívás azonban nem megfelelő módszer a testsúly csökkentésére, hanem az ún. bodycontouring – alakformálás egyik módja. A legtöbb esetben ezért a pácienseimnek azt tanácsolom, hogy próbáljanak természetes úton fogyni, azaz változtassanak az étkezési szokásaikon és sorolják be életvitelükbe a testmozgást. Bevált kezelési módszer a NUTRI FOOD PLAN többféle súlycsökkentő programja, melyek segítségével a mi pácienseink is kiváló eredményeket érnek el.

lekari_greskova

MUDr. Katarína Greksová

szülész-nőgyógyász

A szülész-nőgyógyászati praxisom során folyamatosan hangsúlyozom pácienseimnek a kóros elhízás minden kockázatát, valamint azt, hogy mi mindent okozhat az elhízás, kezdve a szív- és árrendszeri betegségektől, a II. típusú cukorbetegségen keresztül a mozgásszervi betegségekig. A hastájéki elhízás hatását az endometriális karcinoma kialakulására egyértelműen kimutatták. Fiatal nőknél a kóros elhízás szintén összefügg a policisztás petefészek szindrómával, mely kéz a kézben vonja maga után a későbbi meddőséget. A saját, nagyon jó tapasztalatom alapján ajánlom a NUTRI FOOD PLAN programjait a pácienseimnek és barátnőimnek is, akik tanácstalanok saját testükkel kapcsolatban vagy különböző betegségekben szenvednek. Ezek a kiegyensúlyozott tápanyagtartalmú programok tudományosan lettek tesztelve és kiváló eredményeik lévén, külföldi orvosok is ajánlják őket a túlsúlyos páciensek esetében.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

MUDr. Mária Dudáková

ortopéd szakorvos

Ortopéd szakorvos vagyok, 42 éve praktizálok, pályafutásomat egy klinikán kezdtem, ezután egy járóbeteg-ambulancián folytattam, ahol a mai napig is megtalálnak. Praxisom során folyamatosan hangsúlyozom a pácienseimnek a túlsúly tehervivő ízületekre és hátgerincre gyakorolt káros hatását. Az elmúlt tíz évben magam is körülbelül 15 kg súlyfelesleget szedtem fel, amely azonnal visszatükröződött az egészségi állapotomon. Fájni kezdtek az ízületeim, a hátgerincem és nehezebbé vált a mozgás. Ekkor találtam rá az interneten a NUTRI FOOD PLAN terápiás programjaira. Miután két-három hónapig fogyasztottam a termékeiket, sikerült visszanyernem az eredeti testsúlyomat és lényegesen jobban is éreztem magamat. Saját tapasztalataim alapján a NUTRI FOOD PLAN táplálkozási programjait pácienseimnek is ajánlom.

lekari_ledererova

MUDr. Nikoleta Ledererova

urológus szakorvos

Orvosi praxisom során olyan betegeket ismerek meg, akik elsősorban nem csak urológiai problémával küzdenek, de gyakran több különféle betegségben is szenvednek. Sok esetben civilizációs betegségekről van szó, melyek közvetlen kapcsolatban állnak az elhízással. Bevallom, én is küzdöttem pár felesleges kilóval és magam is kipróbáltam a NUTRI FOOD PLAN súlycsökkentő programot. A legjobb dolog ebben a diétában a szupergyors hatása. Kiváló olyan emberek számára, akik azt szeretnék, hogy erőfeszítésük hamar látható legyen és gyors motivációra van szükségük ahhoz, hogy újabb előrelépést érjenek el a fogyásban. Ez a program új életmódra tanít, arra, hogy az új testünk iránti szeretetből táplálkozzunk mértékletesen. Meg kell tanulnunk rendszeresen sportolni és figyelemmel kísérni testsúlyunkat, mert bármennyire nagyszerű is ez a diéta, amint abbamarad a testmozgás és elkezdjük tömni magunkat, felszaladnak a kilók. Mindenkinek drukkolok, hogy legyen kitartása, mivel az eredmények kitűnőek.

DSC_3468

MUDr. Lenka Hošková

Körzeti orvos, Rendelőintézet Hradec Králové

Gyakoriságuk miatt a szív- és érrendszeri megbetegedések a legjelentősebb megbetegedések közé tartoznak. Ide sorolható az akut szívinfarktus, agyvérzés és a végtagok érrendszeri megbetegedése. Egy a sok rizikófaktor közül pont a túlsúly és az elhízás, amelyek prevalenciója az utóbbi időszakban a fejlett országokban folyamatosan nő. A túlsúlyos pácienseknél legfontosabb a testsúlycsökkentés, amely által csökken a fent említett betegségek kialakulásának is az esélye. A már fennálló betegségeknél mondhatni még ennél is fontosabb az optimális testsúly elérése, pl. pácienseknél magas vérnyomással, szívinfarktus után, cukorbetegeknél, vagy azon pácienseknél, akik krónikus hátfájással vagy ízületi problémákkal küzdenek. Ilyen jellegű
megbetegedésekkel a praxisom során naponta találkozom. Egész sor megoldás létezik, hogyan lehetne a túlsúlyt gyógyítani, mégis a legjelentősebb momentum a páciens elhatározása testsúlyának csökkentésére. Ehhez szükséges a megfelelő motiváció, a fontos információk átadása és a szakszerű felügyelet pszichikaitámogatással. Szakképesített táplálkozási tanácsadóknak és terapeutáknak, valamint megbízható, hatásos, kiegyensúlyozott, biztonságos és árbeli elérhetőségüknek köszönhetően a NUTRI FOOD PLAN segítségével elérhetőek ezen hosszú távú eredmények.

WordPress Image Lightbox Plugin
error: Content is protected !!

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH