Petrincová Margita

Petrincová Margita

A diétában legfőképp a lányomat akartam támogatni. Végül sikerült elérnem az álomalakot és én is -33 kg-ot fogytam.

A diéta időtartama: 4 hónap
Életkor: 55 év 
Magasság: 170 cm

Kezdő súly: 108,9 kg 
Aktuális testsúly: 75,9 kg 
Súlyveszteség: -33 kg

0
kg
Diéta előtt
0
kg
Diéta utáni súly

Az ok, amiért elkezdtem fogyókúrázni, az volt, hogy segíteni akartam a lányomnak és támogatni őt a diétája folyamán. Nem is sejtettem, hogy ezen jótékony cselekedetem eredményeképp magam is -33 kg-ot fogyok és nagyszerű alakra teszek szert.

A döntésem, hogy belevágok a NutriFood súlycsökkentő programba, és táplálkozási tanácsadó segítségét kérem, csak egy pillanat kérdése volt. Lenka lányomnak óriási egészségügyi panaszai voltak, amelyek a morbid elhízásából származtak. Ezért, amikor azzal jött utánam, hogy egy ismerőse meglehetősen rövid idő alatt -20 kg-ot fogyott, és hogy ő maga is ki szeretné próbálni, nem haboztam támogatni őt ebben a döntésében. Kezdetben tartott attól, hogy képes lesz-e végig csinálni, és ezért döntöttem úgy, hogy a támasza leszek végig a súlycsökkentése folyamán. Azt gondolom, hogy minden anyuka ugyanígy reagálna egy ilyen helyzetben.

Az eddigi enyhe túlsúlyom egy súlyos térdműtétet követően néhány évvel ezelőtt és az ehhez kapcsolódó csökkent mozgásképesség hatására lassan, de biztosan kóros elhízássá változott. Tehát nem volt min tovább gondolkodni. A 170 cm-es magasságomhoz a 109 kg súly fenyegetést jelentett a következő évekre nézve. Emellett a klimax, stressz és kevés mozgás. A prognózis? Több, mint rémisztő.

Együtt szálltunk hát Lenkával harcba a kilók ellen. Kölcsönösen támogattuk egymást, együtt jártunk a rendszeres ellenőrzésekre és tanácsadásokra a táplálkozási tanácsadónőhöz. És természetesen nem titkoltuk az örömünket a nagyszerű eredményeink felett minden egyes mérés és mérlegelés után. Sőt, még ennél is boldogabbak voltunk, amikor a táplálkozási tanácsadónő megdícsért minket, és kiváló tanácsokat adott arra nézve, hogyan csináljuk végig a súlycsökkentés teljes folyamatát. A nagy előnye az volt, hogy ha fel is merült bármilyen krízis, a lányommal közösen voltunk benne, az eredmények pedig hamarosan megérkeztek, és így együtt minden esetlegesen felmerülő akadályt leküzdöttünk. A kilóg tényleg nagyon gyorsan csökkentek, ami nagy motivációt jelentett számunkra.

Én három hónap elteltével sikeresen befejeztem a súlycsökkentő programot, az átmeneti szakaszban visszaálltam a szilárd táplálékra, hogy a súlyom stabilizálódjon és ne kerüljön sor a jo-jo effektusra. És mindezt a NutriFood táplálkozási tanácsadónőjének felügyelete alatt. Ma pedig nagyon örülök annak, hogy sikerült megszabadulnom fantasztikus -33 kg-tól, és valóban nagyszerűen érzem magamat. Lenka még mindig dolgozik azon, hogy elérje az álomalakját, és én már most tudom, hogy amit célként kitűzött maga elé, azt meg is valósítja. Nem csak én, hanem az egész családunk mellette áll, hogy sikerüljön neki.

Margita Petrincová

WordPress Image Lightbox Plugin
error: Content is protected !!

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH