Natália és Stanislav

Natália és Stanislav

„Kettesben könnyebb a fogyókúra.“

A diéta időtartama: 4 hónap
Életkor: 39 év
Magasság: 167 cm

Kezdő súly: 119 kg
Aktuális testsúly: 89 kg
Súlyveszteség: -30 kg

0
kg
Diéta előtt
0
kg
Diéta utáni súly

A legszebb éveimben járó nő vagyok, ülő munkát végzek, bár futkosás és intézkedés van körülötte mindig bőven. Soha nem volt állandó a súlyom, egyszer híztam, máskor pedig lefogytam. De mindig olyan pont megfelelő volt, és ezért sohasem foglalkoztam igazán a súlyommal. Mígnem egyszer… Egyszeriben megmértem a vérnyomásomat édesanyámnál, ami nagyon meglepett – magas volt!

Rendszeresen kezdem mérni a vérnyomásomat és mindig magas volt. Kicsit meg is ijedtem, hogy magas vérnyomás az én koromban? Felkerestem a körzeti orvosomat, aki először gyengébb adagolásban írt fel gyógyszereket a vérnyomásom csökkentésére és stabilizálására, de később, amikor az egészségi állapotom nem javult, belgyógyászati kivizsgálásra küldött. Az eredmény nem volt jó, magas vérnyomásban szenvedtem, és ezt az állapotot kezelni kellett. nem tudtam, hogyan tovább, de abban biztos voltam, hogy gyógyszereket nem akarok szedni. Már nem éreztem magamat olyan energikusnak, a testmozgás pedig szóba sem jöhetett nálam. A párom, Stano is hosszabb ideje szenvedett a magas vérnyomástól. Szintén ülő munkát végez, professzionális sofőrként dolgozik. A fáradtságérzés, a nem mindig megfelelő étrend voltak a további okok, amik miatt úgy éreztem, hogy változtatni kell valamit az életemen.

Úgy döntöttünk, valamit kezdünk magunkkal, de nem tudtuk, mit és hogyan.

Az ismerőseimtől kaptam egy tanácsot, miszerint Trencsénben van egy táplálkozási tanácsadó központ, a NUTRI FOOD PLAN, ami súlycsökkentéssel is foglalkozik, és állítólag nagyon jó eredményeik vannak a súlycsökkentés és stabilizáció terén. Átolvastam a weboldalon róluk mindent, és megtudtam, hogy a NUTRI FOOD PLAN táplálkozási és redukciós programjai súlycsökkentésre vannak, és Szlovákiában ez az egyetlen olyan program, amely az egésznapi étrend teljes értékű helyettesítőjeként alkalmazható. Ez nagyon felkeltette az érdeklődésemet, így hát azonnal fel is vettem a kapcsolatot Mgr. Deckárovával, a táplálkozási tanácsadónővel.

A párommal együtt mentünk el a tanácsadó központba. A táplálkozási tanácsadónő minden szükséges információval ellátott minket, és elmagyarázta, hogyan működnek az egyes programok a súlycsökkentés során, beleértve az olyan ellenjavallatok esetén is, amelyek nekünk a partneremmel voltak.

A legelső alapos, géppel történő diagnosztikai kivizsgálás után rengeteg információt kaptunk, nem csak a testsúlyunkról, hanem elsősorba, az izomzat, a zsír, a víz és az ásványi anyagok eloszlásáról a szervezetünkben, és azonnal világossá vált számunkra, hogy nagyon jó útra léptünk az életmódváltás felé.

A táplálkozási tanácsadónő részletesen elmagyarázta, hogy nem csak arról van szó, mennyi a súlyunk, hanem elsősorba arról, hogy a belső zsigeri zsír, ami annyira veszélyes, hogyan oszlik el a szervezetünkben, hogy milyen a folyadékbevitel, az ásványi anyagok szintje, sőt az erek állapota. Diagnosztizálta a szervezetünk stressz-terhelését is.

A mérések eredményei valóban meghökkentettek bennünket, ezért úgy döntöttünk, hogy cselekszünk.

A súlycsökkentést elsőként én kezdtem, mivel a súlyom és az egészségi problémáim a magas vérnyomással, ízületi és térdfájdalmakkal már eléggé komolyak voltak. Min én, mind pedig Stano kíváncsiak voltunk, hogyan fog ez az egész működni, de egy hétnyi méregtelenítés után, amikor elmentem az ellenőrzésre, kellemesen meglepődtem az eredményeken. Nemcsak a kilók csökkentek, de kezdtem jobban is érezni magamat. Így belevágott a párom is, mert látta rajtam, hogy működik, és neki különösen a belső hasi szírt kellett csökkentenie. Tudtuk, hogy együtt könnyebb lesz végig csinálni, még ha az én utam sokkal hosszabb is volt, mint Stanoé. Kölcsönösen támogattuk egymást, így teltek el a hetek, és egyszeriben egyre több energiánk lett.

Természetesen az elején aggódtunk, hogy nem leszünk képesek a kevesebb táplálékbevitel mellett normálisan működni a munkahelyünkön és a családban, de a táplálkozási tanácsadónő biztosított afelől, hogy az ételek kiegyensúlyozott tápanyagtartalommal rendelkeznek, és minden szükséges makro- és mikrotápanyagot biztosítanak a szervezet számára.

A rendszeres heti ellenőrzések a tanácsadóban igazi hajtóerőként hatottak. Nagyon inspirálóak voltak a mérésekről készült feljegyzések is, amelyeket a táplálkozási tanácsadónő e-mailben küldött nekünk, mi pedig alaposan áttanulmányoztunk.

A méregtelenítés után fokozatosan különböző programokon mentünk keresztül, amelyek olyannyira rugalmasak, hogy a súlycsökkentés ideje alatt egy horvátországi nyaralást is ki tudtunk élvezni. Hétvégi utazásokat sem féltünk abszolválni, mert mindig konzultáltunk a tanácsadónővel, hogy hogyan kell étkeznünk.

Nagy előnyt jelentenek a nem csak könnyen és bárhol elkészíthető NutriFood ételek  – italok, levesek, főételek, de kellemes társaságot nyújtanak az utazás alatt a csokiszeletek, smoothiek, és most legújabban a sör is! A diagnosztikai eszközön való rendszeres testsúly mérés hétről-hétre lefelé irányuló görbét mutatott, és mindig csak a zsírból ment le, nem az izomzatból, ami nagy megkönnyebbülést jelentett az ízületek, a térd számára és persze egészében a szervezetet sem terhelte már annyi zsír. Mivel a tanácsadó központban a súlycsökkentő diétán kívül egy speciális edzőgép is található, az E-FIT, amely szépen formálja az alakot és feszesíti a testet, a tanácsadónő beiktatta a programunkba a reggeli edzéseket is. Kezdetben nehezebben ment, de az idő múlásával motiválóan hatottak ránk, mivel az izmaink nagyon szépen feszesedtek és formálódtak a hatásukra.

4 hónap alatt  -30 kg-ot fogytam. A párom -8 kg-ot adott le. De ami a legfontosabb, sem nekem, sem Stanonak nincsenek már gondjaink a magas vérnyomással, és csak minimális adagolásban szedjük a gyógyszert – megelőzésképp.

Nagyszerűen érezzük magunkat, mindenkinek, akinek bármilyen egészségügyi problémája van, amely a túlsúlyból vagy a kóros elhízásból fakad, nagyon ajánlom a NUTRI FOOD PLAN súlycsökkentő programjait, mert saját magunkon próbáltuk ki őket, és így tudjuk, hogy valóban működnek. De mindenekelőtt az a lényeg, hogy nem egyedül fogyókúrázik, hanem táplálkozási tanácsadók támogatásával és szakszerű segítségével, ami nagyon fontos a fogyás folyamán.

Most már tényleg csak rajtunk múlik, hogy megtartsuk a súlyunkat, de egy kis igyekezettel és különösen némi testmozgás mellett ez nem jelent problémát számunkra. Mindketten nagyszerűen érezzük magunkat, ráadásul a kontroll-méréseket a táplálkozási tanácsadónőnél az egész év folyamán bármikor, ingyenesen elvégezhetjük. Meggyőződésünk, hogy ezt az életmódot, amit ez a súlycsökkentő program segített elindítani, hosszú távon is fenn tudjuk tartani.

Szeretnénk köszönetet mondani a NutriFood tanácsadónőjének és egyben E-FIT edzőnek, Mgr. Eva Deckárovának a támogatásért, a minőséges professzionális diagnosztikáért és a szuper edzésekért.

Natália Compeľová  és partnere, Stanislavom

WordPress Image Lightbox Plugin
error: Content is protected !!

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH