Bekó Ladislav

Bekó Ladislav

A testsúlyom a diéta előtt olyan volt, amit a mérleg képtelen volt megmérni!

A diéta időtartama: 10 hónap 
Életkor: 35 év  
Magasság: 188 cm

Kezdő súly: 175 kg
Aktuális testsúly: 121,9 kg
Súlyveszteség: -53,1 kg

0
kg
Diéta előtt
0
kg
Diéta utáni súly

Annyit nyomtam, hogy a mérleg képtelen volt megmérni

Ha válaszolnom kell arra a kérdésre, hogy miért is vágtam bele a diétába, legyen elég annyi, hogy az első konzultáción a táplálkozási tanácsadónőm nem tudott lemérni, mert a mérlege csak 160 kilóig mér.

Már hosszabb ideje keringett egy történet Nagymegyeren egy hatékony diétáról és egy nagyon kedves hölgyről, aki segít az embereknek a fogyásban, így én is bejelentkeztem egy bevezető konzultációra és ezzel a lépéssel vette kezdetét az én átalakulásom.

Egyszerűen túl sokat ettem

Az elmúlt években rengeteget dolgoztam, emellett pedig egyáltalán nem figyeltem oda arra, hogy mit és mennyit eszem. Nálunk plusz négy ember számára van kikészítve az étel az asztalra, így nem volt nehéz plusz kalóriákat bevinni. A barátaimmal is szívesen jártam pizzázni, ahol szintén gond nélkül elfogyasztottam egy több személyes óriáspizzát.

Az első konzultációt követően nagy elánnal vetettem bele magam a diétába. Az elsődleges cél az volt, hogy egyáltalán meg tudjam mérni a súlyomat a mérlegen, ehhez pedig -15 kg-ot kellett leadnom, amit négy hét leforgása alatt értem el. Ettől a pillanattól vehette kezdetét a valódi ellenőrzés a táplálkozási tanácsadónőnél mindennel egyetemben, ami ehhez hozzátartozik – mérések és a testsúly ellenőrzése. Gabika, a táplálkozási tanácsdónő nagyon rugalmas volt, és a munkámból adódó leterheltségem miatt a rendszeres ellenőrzésekre vagy kora reggel vagy késő este kerítettünk sort, de egyszer sem hagytuk ki a konzultációt. Ezt pedig nagyon nagyra becsülöm nála.

Az étrend felfedte az egészségügyi problémáimat, és megoldást is nyújtott rájuk

A diéta során észleltünk egy pulzusszám-problémát, amit kezdetben a diéta mellékhatásának tudtam be, a kardiológusom azonban felvilágosított, hogy pont ez az étrend van jótékony hatással az egészségemre és segít abban, hogy javuljon a panaszom. Három hónapnyi diéta után és -39 kilóval kisebb súllyal a preventív vérvizsgálat során megemelkedett húgysav szintet diagnosztizáltak a véremben. Annak ellenére is, hogy folytatni akartam a teljes étrend-helyettesítő programot, a táplálkozási tanácsadónőm egy számomra megfelelőbb programra állított át, figyelembe véve ezt az állapotomat, de továbbra is a csökkentett kalóriatartalmú NutriFood ételekkel kombinált étrendet követtem.

Az orvosommal folytatott konzultációt követően pár hét után abbahagyhattam a gyógyszerek szedését, de a diétás étrendet továbbra is tartottam és jártam a konzultációkra is. Azóta újabb -12,40 kg-ot fogytam, ami ugyan már nem ment olyan gyors tempóban, mint az első hónapok folyamán, de egyáltalán nem bánom, mert arra ösztönzött, hogy teljesen megváltoztassam az életmódomat, de legfőképp az eddigi egészségtelen étkezési szokásaimat.

Még ma is aránylag sokat dolgozom, de mindenhová felkészülten megyek, és ha valami egészséges és minőséges ételre vágyom, akkor magammal viszem az otthon elkészített ételt, és így nem kell a különböző bagettek, sütik és gyorsételek után nyúlnom. A zöldségek és gyümölcsök a mindennapi étrendem részét képezik, és néha engedélyezek magamnak némi szénhidrátot is – persze csak mértékkel.

Visszakaptam az életkedvemet

Ismét tele vagyok életkedvvel, sokkal pozitívabb az alaphangulatom, és ismét elkezdtem fejleszteni a saját vállalkozásomat. A NutriFood ételek nagyon ízlenek és az étrendem részévé váltak. Legjobban a csokiszeleteket szeretem, mivel tavasztól őszig a legnagyobb kedvtelésemnek, a horgászatnak hódolok. Az autómosóban mindig csak mosolyognak, hogy a tisztítás közben jó pár csoki csomagolást is összeszednek minden alkalommal. Emellett viszont egyszerűen és lelkiismeret furdalás nélkül ehetem a csokiszeleteket – miközben a kapásra várok. És mi a legviccesebb az egészben? Képzeljétek, a NutriFood koktélokat és csokiszeleteket már az autómosóban dolgozó úr is ismeri, mivel hogy állítólag gyakran találja meg őket az autókban, és nem csak az enyémben.

Jelenleg nagyon jól érzem magamat, de nem hagyom abba, amíg a súlyom el nem éri a 100 kg-ot. Tehát egy újabb teljes étrendhelyettesítő súlycsökkentő programot terveztem be magamnak a NutriFood ételekkel. Mindenki másnak is ajánlom, aki szeretne lefogyni, mivel táplálkozási tanácsadó felügyelete mellett és kiegyensúlyozott tápanyagtartalmú ételekkel ez egyszerűen és gyorsan megy.

Ladislav

WordPress Image Lightbox Plugin
error: Content is protected !!

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH