Mendelová A. Ť.

Mendelová A. Ť.

„Arra vágytam, hogy visszaszerezzem a régi kondíciómat, alakomat és az egészségemet.“

A diéta időtartama: 15 hét + a stabilizáció időszaka
Életkor: 34 év
Magasság: 172 cm

Kezdő súly: 102,1 kg
Aktuális testsúly: 71,3 kg
Súlyveszteség: -30,8 kg

0
kg
Diéta előtt
0
kg
Diéta utáni súly

A történetem tulajdonképpen egy teljesen hétköznapi, munkába járó nő története, aki emellett két kisgyermek édesanyja. Vagy mégsem?

Munkába járó anyuka
Mindig legalább két munkahelyen dolgoztam, és emellett sok más tevékenységgel is foglalkoztam. Tanár vagyok, de szívvel-lélekkel akadémikus és zenész is. Ami az én esetemben egyenesen végzetes kombináció. Mert a munkám a hobbim is. Művészet – tudomány – oktatás. Lefordítva ez annyit jelent, hogy amikor épp nem alkotok vagy nem repertoárt válogatok, akkor gyakorlok vagy legalábbis írok erről valamit. Egyetlen nyarat sem szabadságoltam végig úgy, ahogy azt illett volna.  Tehát az életem folyamatos hajsza.

Ez így ment mindaddig, amíg 2010-ben pihenőre nem kényszerített a rizikós terhességem. Az otthoni mozgásszegény életmód túlsúlyhoz és az ebből adódó problémákhoz vezetett. 2017 elején tudatosítottam, hogy a „diétázás“ (ahogy abban az időben próbálkoztam vele – kihagyni a lisztes ételeket, 90 napos diéta, 17:00 óra után nem enni, rizsdiéta…) nem működik. 7 után azt mondtam: van már két gyermekem és már nem szoptatok. Az általam ismert diéták nem váltak be nálam, a futás ugyan segít, de nem bírok annyit futni, amennyit szeretnék.  Így tehát felhívtam egy barátnőmet, akinek volt már tapasztalata a NUTRI FOOD PLAN  súlycsökkentő programmal, és a férjem áldásával, valamint családi és baráti támogatással megfogadtam, hogy kibírok 100 napot.

Mi mindent vártam ettől? Sokat.

Olyannak akartam látni magamat, mint valaha voltam. És különösen sürgősen meg kellett oldanom mindazokat az egészségügyi problémákat, amiket az elhízás okozott. Nagy gondjaim voltak az erekkel a lábamban, a hátfájással, ehhez jött a női problémák végtelen sora, és talán hangsúlyoznom sem kell, a lelki problémák. A legnagyobb „depim“ talán nem is amiatt volt, hogy az üzletben nem vásárolhattam azokból a ruhákból, amik igazán tetszettek, hanem csak azt vehettem meg, ami valóban jó is volt rám. És persze attól is kétségbe voltam esve, hogy már az első emeletre érve fújtattam, miközben a negyedik emeleten lakunk.

Nagyon-nagyon meg akartam csinálni.

Három évvel ezelőtt újra elkezdtem futni, de csak nagyon óvatosan. Még úgy igazán el sem kezdtem, amikor már újabb egészségügyi gondokat kellett oldanom. Fél éven keresztül kétoldali csípőgyulladásom volt, amelyet nehéz volt kezelni. Tehát újra korlátozott mértékben mozoghattam csak. Az akaratom azonban erős volt, ilyen fájdalmakkal futottam le ugyanis az egyik kedvenc műfajomat  – a ČSOB Marathon-t. Szeretem az olyan rendezvényeket, amelyek úgy ösztönzik az embereket sportolásra, hogy már magától a részvételtől és a célba jutástól is jól érezzék magukat. 2016-ban épp ezen a rendezvényen futottam le az első 10 kilométeremet. Számomra rekordidő alatt teljesítettem, ám az utolsók között értem célba, ami kissé frusztrált. Nagyon vágytam arra, hogy visszaszerezzem a régi kondíciómat, az alakomat és az egészségemet. Így kezdődött tehát az utam a NutriFood-dal.

A cél – 100 nap. 

Ezidő alatt 2 hétig voltam a gyermekeimmel a Tátrában gyógykezelésen, 2 hétig a családdal és a barátaimmal nyaraltam Horvátországban, és gyakorlatilag minden nap főztem és napi 5-6 alkalommal készítettem ennivalót a gyerekeimnek (speciális kímélő étrendre van szükségük). Hogy ment mindez? Nem kóstolhattam meg semmit, ami nem fért bele a diétába, valóban nem vétettem ellene soha. A nehéz női napok során voltak krízisek. De nem éhségről volt szó, csak megkívántam valamit. És az eredmény? Teljesen önként 107 napra hosszabbítottam meg csak magát a diétát, ehhez jött a 30 napos stabilizációs időszak, teljes mértékben édesség nélkül. És ami különös – az édesség most sem hiányzik.

Megváltoztattam az étkezési szokásaimat és egészségesebb életet élek

A diéta időtartamam alatt egyetlen egyszer sem voltam éhes. Úgy gondolom, hogy azt is meg lehet tanulni irányítani, ha nagyon megkívánunk valamit. De ahogy a barátnőm, Marika mondta, akinek köszönhetően tudomást szereztem a NutriFood-ról: „Ha az ember ilyen mértékű változást szeretne az életében, azt mindennél jobban kell akarnia, és lelkileg is fel kell, hogy legyen rá készülve!“ Én pedig ezek szerint nagyon akartam. Egészében „átállítottam“ magamat az egészségesebb életmódra és módosítottam az eddigi étkezési szokásaimat. Egyetértek azzal, hogy csak akkor kell enni, amikor az ember valóban megéhezik. És mindenekelőtt nem szabad megenni bármit csak azért, hogy megtöltsük a gyomrunkat. Bár korábban is ismertem már ezt az elméletet, de igazából minden tudásom az egészséges táplálkozást illetően csak most váltak igazán az én és családom étrendjének részévé. Amit fontosnak tartok megjegyezni, hogy ez a fajta étrend mindannyiuknak ízlik, és élvezzük az étkezések pillanatait, de már csak az egészségesét. Az ételre való odafigyelést prioritásnak tekintem, és mindez meghálálja magát, olyan formában, hogy az étel nem csak nem árt, de teljesíti is a funkcióját, és segít minőséges és teljes életet élni.

Az emberek rendszeresen megállítanak és kérdezgetik, hogy sikerült szert tennem ilyen alakra. A válaszom pedig egyértelmű: „A helyes étrend és a mozgás tette.“ Bár ez a diéta sportolás nélkül is működik, de ezzel kombinálva lehet biztos benne, hogy a testben már kialakult zsírsejtek több esélyt nem kapnak. Feszesíti az izmokat és az egész testet, így a végeredmény még jobb lesz. És nem csupán az esztétikai, hanem az egészséget illető is.

Mindenkinek, aki úgy dönt, hogy ilyen nagy lépést tesz az életében, azt kívánom, hogy teljesüljön minden, amit elvárnak tőle, és hogy az eredmény érdekében tegyenek meg most is és mindig MINDENT, ami LEHETSÉGES.

Mindent az egészségért, barátaim,

Antónia Ťahún – Mendelová

WordPress Image Lightbox Plugin
error: Content is protected !!

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH