Babicová Lenka

Babicová Lenka

A LÍNIA 2017 szlovákiai versenyének abszolút győztese!

A diéta időtartama: 6 hónap
Életkor: 27 év  
Magasság: 178 cm

Kezdő súly: 147,4 kg
Aktuális testsúly: 92,1 kg 
Súlyveszteség: -55,3 kg

0
kg
Diéta előtt
0
kg
Diéta utáni súly

A diagnózis – morbid elhízás! Ez a szörnyűséges szókapcsolat hangzott el a táplálkozási tanácsadónőmtől az első kivizsgálás után. Akkor már tudtam, hogy nem léphetek vissza, és győznöm kell saját magam fölött.

Minden problémám akkor kezdődött, amikor kb. 16 éves voltam. Egy baleset után kiderült, hogy különböző kombinált allergiáim vannak, és elkezdtem szedni az előírt cseppeket és gyógyszereket. Egy normál kinézetű gyerekből hat hónap leforgása alatt váltam elhízottá. A súlyom a gyógyszerek kihagyása után stabilizálódott. A következő sokk a középiskola után érte a testemet, amikor menstruációs zavar lépett fel nálam, így meg kellett látogatnom a nőgyógyászt, aki fogamzásgátló tabletta szedését javasolta a problémám orvoslására. Fiatal voltam, ezért beleegyeztem. Aggódtam azonban, hogy a túlsúlyom miatt teljesen kimarad a menstruációm, a jövőben viszont vágytam arra, hogy gyerekeim legyenek. A fogamzásgátlók különféle típusainak kicserélése után a kezelés hatni kezdett, ám ezzel együtt a számos mellékhatás közül egy meg is jelent, mégpedig a súlyom további 30 kg-mal való növekedése. Tovább pedig már nem is figyeltem, hogyan kúszik egyre feljebb a mérleg nyelve.

Amikor végre örülhettem annak, hogy gyermeket várok, a súlyom már elérte a hihetetlen 120 kg-ot a 178 cm magasságom mellett. A terhesség harmadik hónapjában újabb probléma lépett fel, amikor elájultam a munkahelyemen, így azonnal otthon is maradtam magas kockázatú terhességgel, szívritmuszavarok miatt. A további hat hónapnyi otthon ülés nem kedvezett a súlyomnak. A terhesség során az elképesztő 145 kg-ig híztam. A szülés komplikált volt és császármetszéssel történt, amelyet két hónapos sebgyógyulási problémák követtek, mivel a hasamon található zsír bonyolultabbá tette az egész kezelési folyamatot és a felépülést.

Ma egy gyönyörű, egészséges gyermekem van, és a férjemmel mindketten arra vágyunk, hogy a lehető leghamarabb testvére legyen. És pontosan ez az oka annak, hogy úgy döntöttem, radikális változást hozok az életembe. Nem akarom a terhességgel veszélyeztetni már sem magamat, sem a kisbabámat. és újra átélni azt, amin már egyszer keresztülmentem. Ezért döntöttem a VLCD súlycsökkentő program mellett és a NutriFood étrendhelyettesítő programját választottam. Nagy támaszom az édesanyám volt, aki úgy döntött, hogy velem együtt vág bele a diétába.

Április óta járunk a tanácsadóba a táplálkozási tanácsadónőhöz, Zuzka Čičmanskához, aki nagyon kedves, segítőkész és bátorító volt az első találkozástól végig az átalakulásunk során. Hosszú idő után végre mindketten úgy érezzük, hogy egy új életet élünk. Anya lenyűgöző -33 kg-ot fogyott és 55 évesen olyan mozgékony és rugalmas, mint amilyen 30 éves korában volt. Én ez idáig fantasztikus -55,3 kg-ot fogytam, kimondhatatlanul jól érzem magamat, és még mindig nem vagyok a végén. Folytatom a súlycsökkentést. Ezt a hatalmas változást a környezetemben lévő emberek is érzékelik. Amikor olyan ismerőseimmel találkozom, akikkel hosszú ideje nem láttuk egymást, nem tudják elhinni, hogy tudtam így megváltozni pár hónap alatt. Az elhatározásom, hogy újra karcsú és egészséges legyek gyógyszerek nélkül is, minden akadályt legyőz. Minden egyes nőnek ajánlom, aki a morbid elhízás szó hallatán azt gondolja, hogy minden elveszett, és ezen már nem lehet változtatni, hogy kérjen segítséget egy táplálkozási tanácsadótól, aki segítségére lesz a hatékony és egészséges súlycsökkentés folyamán.

Lenka Babicová

WordPress Image Lightbox Plugin
error: Content is protected !!

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH