Petra Hurbanová

Petra Hurbanová

“Pajzsmirigy problémám miatt összeomlott az anyagcserém és 50 kilót szedtem fel! ”

A diéta időtartama: 4 hónap
Életkor: 28 év
Magasság: 183 cm

Kezdő súly: 105,7 kg
Jelenlegi súly: 88,6 kg
Súlyveszteség: -17,1 kg

0
kg
Diéta előtt
0
kg
Diéta utáni súly

Pajzsmirigy problémám miatt összeomlott az anyagcserém és 50 kilót szedtem fel!

Így kezdi mesélni a történetét a kedves és mosolygós Petra, aki azután, hogy a mérleg nyelve elhagyta a háromjegyű számot, úgy döntött, hogy kipróbálja a NutriFood diétát. Mivel minden előző fogyási kísérlete kudarcba fulladt, táplálkozási szakemberek segítségére bízta magát és felkereste a NutriFood tanácsadónőjét a Health&Beauty Klinikán, amely egy súlycsökkentésre és az elhízás kezelésére szakosodott klinika.

Minden azzal kezdődött, hogy rohamosan és ellenőrizhetetlenül szedett fel 50 kg-ot azután, hogy anyagcseréje összeomlott a pajzsmirigy problémái miatt. Testsúlya megállíthatatlan gyorsasággal kúszott fel 72-ről 123 kg-ra.

„Természetesen megijedtem. Az orvosok felfedték a pajzsmirigyem által okozott problémát és gyógyszerekre állítottak. A gondok elmúltak, de a felesleges kilók megmaradtak, ezért olyan módszert kerestem, melynek segítségével alehető leggyorsabban szabadulhatok meg tőlük. Többféle diétával próbálkoztam, a hatás azonban mindössze annyi volt, hogy csupán 3 – 4 kilót dobtam le és a fogyás folyamata leállt,“ meséli Petra, aki valamikor aktívan sportolt, sőt, sportgimnáziumot végzett, így a múltban nem volt gondja sem az erőnléttel, sem az elhízással.

Kisbabát szerettünk volna

„A felesleges kilók mellett a legnagyobb gyötrelmet az jelentette, hogy néhány éven keresztül nem sikerült teherbe esnem, még annak ellenére sem, hogy minden vizsgálat rendben volt,“ osztotta meg velünk Petra, aki ma már örömét leli családjában és két gyönyörű gyermek édesanyja. A terhesség alatt testsúlya 112 kilónál stabilizálódott, később sikerült 102 kg-ra fogynia, de az édességeknek „köszönhetően“ újra 105 kg lett és ez volt az a pillanat, amikor a NutriFood súlycsökkentő program mellett döntött.

„Figyelemmel kísértem egy műsorvezető, Junior fogyását a Csábító fogyás (Báječné chudnutie) című versenyben, akinek szintén a NutriFood élelmiszereivel sikerült lefogynia. Amikor egy hónap után láttam, hogy ez nála és a versenytársainál is működik, úgy döntöttem, saját magamon is kipróbálom. Elérhetőségeket a NutriFood facebook oldalán találtam és egyeztettem időpontot az első konzultációra. Bevezetésképp még e-mailben rákérdeztem pár dologra. Az egyik kérdésem az volt, mennyit fogok fizetni és hogy nem kell-e egyszerre kiadnom egy szédítő összeget, mivel GYES-en vagyok és nem engedhetem meg magamnak, hogy magasabb összeget költsek. A táplálkozási tanácsadónők azonban eloszlatták a tévhitemet és pontos információt adtak az árat illetően. Be kell vallanom, hogy néhány ember próbált lebeszélni a diétáról. Azt mondogatták, hogy hiszen jól nézek ki, miért találgatok, sőt a férjem is biztosított afelől, hogy neki is így tetszem. Én azonban tudtam, hogy más a helyzet. Nem értettem, hogy 100 kilós létemre miért mondják, hogy jól nézek ki, amikor pontosan az ellenkezője volt az igazság. Valós önképem volt az alakomat illetően, de ezt mindenekelőtt az egészségemen érzékeltem. Legfőképp tehát egészségügyi oka volt annak, hogy úgy döntöttem, lefogyok. Az utóbbi időben nem éreztem jól magamat és mindenekelőtt a jövőre gondoltam. Az egészségem volt az elsőrangú, mivel családom van, kisgyermekeim és elsősorban rájuk gondoltam. Aktív édesanya szeretnék lenni, jó erőnléttel és főleg egészségesen, emellett az esztétikai oldal egy kellemes bónusz,“ árulta el indíttatását Petra, hogy miért is vágott bele a diétába. Ez az ő igaz története…

Nem hittem benne, hogy meg tudom csinálni.

A fogyókúra elején egyáltalán nem hittem magamban. Ezért nagyon díjaztam a táplálkozási tanácsadónő segítségét, mert csak neki köszönhetően tettem szert önbizalomra és voltam képes hinni magamban, hogy valóban képes vagyok rá. Az első kivizsgálásom eredményei kellemetlen meglepetésként értek. Már régóta tudtam, hogy valamit kell ezzel kezdenem. Örültem, hogy végre rászántam magam. Az ellenőrzéseken a részeredményeimmel foglalkoztunk, ezenkívül természetesen a ment közben adódó kérdéseimre is választ kaptam. A diétát következetesen betartottam és állandóan dícsértek, ami biztatólag hatott rám és segített tovább menni. Tudtam, ha engedek belőle – az megmutatkozik az eredményeimen. Nagy támaszom volt a családom is – főleg a férjem. A férjem azelőtt nem úgy tekintett rám, mint egy kövér nőre, és szeretett engem, bárhogy is néztem ki. Én azonban látom, hogy most sokkal jobban tetszem neki.

A korábbi diéták kudarcot vallottak.

A diéták egyike, amellyel a múltban próbálkoztam, az előírt étrendek betartásán alapult, ami nálam egyáltalán nem működött. Egyszerűen szólva – ha valaki nem felügyel közben, akkor annak nincs értelme. A NutriFood diéta során tudtam, hogy jön az ellenőrzés, ezért tartottam magamat. Kezdetben kissé hiányoztak a kedvelt édességeim, amiktől képes voltam napról-napra teljesíteni, de ez is helyreállt. Ma az édesség utáni vágyamat ki tudom elégíteni például az ízletes, alacsony kalória- és cukortartalmú csokiszelettel. A súlycsökkentő program folyamán megtanultam rendszeresen táplálkozni: reggelire általában kását, ebédre levest és vacsorára koktélt fogyasztottam. Az első hetet követően mér főételt is kaptam, így reggelire a koktélt választottam, ebédre fő ételt és vacsorára levest készítettem magamnak. Ezen kívül korlátlan mennyiségű fehér és zöld zöldséget és FITpasta-tésztát is ehettem. Kedvencem a NutriFood palacsinta volt, a főételek közül pedig leginkább a carbonara tészta és a négysajtos tészta ízlett. A koktélok közül a csoki-menta íz vált be a leginkább nálam. Ez igazán az én nagy KEDVENCem volt!

Fürdőruhában már hosszú évek óta nem látott senki!

Őszintén bevallhatom, hogy szégyelltem a testemet. Az utóbbi öt évben senki nem látott fürdőruhában. Igaz, senki sem nevetett rajtam, a férjem pedig azt mondogatta, hogy minél nagyobb vagyok, annál jobban szeretem őt. Én viszont tudtam, hogy változtatni akarok ezen. Most velem együtt örül az átalakulásomnak, állandóan méreget, figyel és csak mosolyog, hogy egy „cérnaszál“ a felesége. Ha belegondolok, hogy 48-50-es méretű ruhákat hordtam (amikből egyébként keserves a választék), ma pedig felölthetem a 42-es méretet, akkor ez valóban egy óriási változás. Gyakran megesik, hogy bemegyek az üzletbe, és ha megtetszik valamilyen ruha, rögtön azt gondolom – „az én méretemben úgysem lesz belőle“. Egyszerűen még nem hiszem el, hogy már átlagos méretet hordok. Sokkal jobban élvezem a munkámat is – sminkes vagyok, és mivel most jól nézek ki, a munkámat is teljes mértékben tudom élvezni.

A diéta pozitívan mutatkozott mega z egészségemen és az erőnlétemen is

A legnagyobb örömmel az egészségem javulása tölt el. Sokkal több az energiám, lépést tudok tartani a gyerekekkel, jobb a kondícióm, ráadásul az idén a Spártait is végig csináltam (nagyon igényes akadályfutás). A férjemmel minden évben valamilyen kihívás elé állítjuk magunkat. Az elmúlt évben ez a Téry-házhoz való feljutás volt (Téryho chata), ebben az évben pedig a nagyon igényes verseny, a Spártai leküzdése. Ez már régi álmom volt, ezért határtalanul boldog vagyok, hogy végre sikerült. A jövő évre egy újabb kihívást tervezünk – megcsinálni mind a három Spártait! Otthon már nem csak egészségesebben étkezünk, de úgy is élünk. A én fogyásomat követően a férjem is az egészséges életmód mellett döntött és belevágott az alakformálásba, tornázik, sportol és jó kondícióban tartja magát. Így fogyott le 94-ről 83 kg-ra. Ma már finom és főleg könnyebb ételeket főzünk. A férjem ráadásul maga is azokat az ételeket kéri, amiket a diétás étkezésem folytán tanultam meg elkészíteni. Nagy előny, hogy ezek az ételek ízlenek is nekünk. A magam részéről csökkentettem a pékáru, rizs és burgonya fogyasztását, azonban egyáltalán nem is hiányoznak. Kitűnő új recepteket találtam, valamint egy csomó zöldséget, halat – főleg lazacot, kuszkuszt és hasonlókat iktattunk be az étrendünkbe. egyáltalán nem kerüljük a húst és csirkét, pulykát, de marhahúst is készítünk különböző módokon.

A NutriFood fogyókúra életem legjobb döntése volt!

A családom támogatott és mellettem állt akár akkor, amikor rászántam magam a diétára, akár a fogyókúra egész ideje folyamán. A környezetem fel van dobva az átalakulásomtól és azok, akikkel hosszú idő most találkozom szó szerint el vannak ájulva, és már további három embert inspiráltam és indítottam el a diéta útján. Sőt, miután megjelent az „ELŐTTE“ és „UTÁNA“ fényképem, ismeretlen hölgyektől kaptam e-maileket, akik azt kérdezték, hogy valóban én vagyok-e a képeken és hogy a NutriFood diéta tényleg hatásos-e, valamint hogy mennyit sikerült fogynom. Én pedig örömmel válaszolok a kérdéseikre, mivel saját magamon tapasztalhattam, hogy a NutriFood diéta igazán működik.

Egyértelműen nem kell tőle félni, mindenki meg tudja csinálni, ha igazán magáévá teszi és tudatosul benne, hogy saját magáért szeretne valami jót tenni. Nekem két gyermekkel és pajzsmirigy-komplikációkkal is egészen gyorsan és egyszerűen ment. Az első leadott kilók után úgy belelendül, hogy nem fogja akarni abbahagyni sem. Mindenkinek, aki csak készül rászánni magát, egyetlen dolgot üzenhetek – tisztelje saját magát és ne habozzon saját magába és az egészségébe fektetni. Egészsége csak egy van.

Üdvözlettel
Petra Hurbanová

WordPress Image Lightbox Plugin
error: Content is protected !!

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH